Németországban bezárták az ország utolsó szőrmefarmját

Végre megtörtént!

A PETA amerikai állatvédő szervezet németországi jelenléte óta az aktivisták tiltakoznak az állatokkal szembeni kegyetlenség ellen, és a szőrmefarmok, valamint a bőr- és gyapjúruházat gyártásának betiltását sürgetik az országban.

Csak 20 évvel később következett be az, amiért küzdöttek: Németországban végül elfogadták a német szőrmefarmok bezárásáról szóló törvényt.

Abban az évben már csak 6 ilyen vállalkozás maradt az országban, a többi maguktól bezárt a társadalom nyomásának, illetve a tüntetések és széles körű ellenreklám-kampányok hatására, valamint a prémek gyártása során elkövetett állatkínzások ellenzése miatt.

Azok számára, akik még megmaradtak az üzleti életben, törvényileg meghozták a végső ítéletet.

NÉMETORSZÁGBAN SEM LESZ TÖBB ÉRTELMETLEN DIVATHALÁL!Az ország már 2017-ben betiltotta a szőrmefarmok üzemeltetését. Az…

Közzétette: SICC magazin – 2019. április 6., szombat

Az aktivisták ismét hangsúlyozták, hogy a „valódi prém” csak állatoktól származhat. Egyébként már régen gyártanak egyfajta mesterséges szőrmét is, amely nem rosszabb az eredetinél, és nem árt a természetnek sem.

Szőrzet előállításához gyakran több tucat állatot nyúznak meg élve. Sőt, az állatok még életükben is szenvednek: a tartóketrecek teljesen alkalmatlanok az életre.

Ebben az évben szinte az összes szőrmefarm bezárta kapuit Németországban, de egy Radenben harcolt a végsőkig. A törvény lehetővé teszi a termelés folyamatos csökkentését 2022-ig, és nyilvánvalóan a tulajdonosok ezúttal a lehető legtöbb profit kiaknázását célozták meg.

A közelmúltban mintegy 4000 nyércet tartottak ott. Az érintett szervezetek látogatásakor azonban egyetlen állatot sem találtak.

Az állati jogok képviselői szkeptikusak a helyzettel kapcsolatban: hiszen, még mindig nem ismert, hogy hová tűnt annyi állat ilyen rövid idő alatt.

Mi csak remélni merjük, hogy nem kezdik el az állati szőrme illegális előállítását és eladását valahol az alagsorban.

Te mit gondolsz erről?