3 ruhadarab, ami egy férfi szekrényéből sem hiányozhat

ing
ing

Léteznek olyan ruhadarabok, mint például a zakó vagy a szövetnadrág, amelyeknek szinte kötelezően szerepelnie kell minden férfi ruhatárában. Mik is ezek a ruhadarabok és miért fontos, hogy megtalálhatóak legyenek egy férfi szekrényében? Mutatjuk!

Zakó

A zakó az egyik legnagyobb történelemmel rendelkező, eleganciát sugárzó ruhadarab. Bár ma már nem társadalmi elvárás a mindennapos viselése, vannak olyan alkalmak minden férfi életében, amelyek megkövetelik a zakó viselését, gondoljunk például egy esküvőre vagy egy elegáns estélyre.

Épp ezért mindenképp érdemes legalább egy, remek szabású zakót beszerezni. Zakó választásakor fontos, hogy olyan színű és anyagú zakót válasszunk, amely illik az elegáns nadrághoz, ugyanis a legtöbbször ezzel társítva fogjuk hordani. Érdemes még figyelembe venni a zakó szabását és a gombokat is, ugyanis ezek a részletek is nagyban meghatározzák azt, hogy hogy áll viselőjén ez az elegáns ruhadarab.

Szövetnadrág

A szövetnadrág szintén fontos ruhadarab lehet, amelyre minden férfinak szüksége van. Gondoljunk csak azokra az esetekre, amikor elegánsan kell megjelenni, így már egy fekete vagy sötét farmernadrág is ízléstelenül festhet. Ekkor van szükség a szövetnadrágra, amely a kényelem mellett megfelelő és magabiztos megjelenést kölcsönöz viselőjének.

Természetesen a szövetnadrágot elsősorban inggel és zakóval viseljük, azonban a mindennapokban is megfelelő választás lehet. Kényelmének köszönhetően sokan választják egy sima, semleges színű pólóval a hétköznapokon is, a business casual-t megkövetelő vállalatok dolgozói pedig szinte minden munkanapon a szövetnadrág mellett döntenek.

Ing

Az ing szintén egy nagy történelemmel rendelkező ruhadarab, amely egészen biztosan lapul minden férfi ruhatárában. Habár ma már a mindennapokban nem kötelező viselése, sokan akár hétköznapi viseletként is szívesen választják, ugyanis magabiztosságot és határozott megjelenést ad viselőjének. 

Ing vásárlásakor fontos, hogy megtaláljuk a hozzánk igazán jól passzoló darabot, ugyanis csupán egy félrecsúszott részlet is elronthatja az összképet. Képzeljük csak el, hogy egy lógós, láthatóan nagyobb méretű ingben megyünk el állásinterjúra, ahol fontos az első benyomás. Az interjút vezető HR-es egészen biztosan nem minket fog kiválasztani!

A zakó, a szövetnadrág, valamint az ing tehát elengedhetetlen kelléke minden férfi szekrényének, még akkor is, ha nem viseljük őket a mindennapokban. Amennyiben a Te ruhatárad még nem büszkélkedhet a fenti ruhadarabok egyikével, vagy nem a megfelelőt tartalmazza, mindenképp ajánljuk a ruhatárfrissítést!