3500 szál cigarettát szívott a terhesség alatt és még büszke is rá!

Egy fiatal anya nagyjából 3500 szál cigarettát szívott el a terhessége alatt, azt állítja ez jót tett a gyermekének.

Charlie Wilcox úgy vélte, hogy a születendő gyermekének erősíti a szívét a dohányzás. Mivel a magzat kevesebb oxigénhez jutott az anyaméhben, így erősebben dolgozott a szíve – az édesanya szerint.

Mi a bizonyíték arra, hogy a dohányzás káros volt a magzatra?

Lilly a születésekor 6lb 2oz volt, az átszámítva 2,7 kg. Az Egyesült Királyság területén a babák születési súlyának átlaga 7lb 4oz, vagyis 3,2 kg. A hölgy szénmonoxid szintjét is tesztelték a terhessége alatt, a vizsgálatok szerint 6-szor magasabb volt, mint ami biztonságos lenne a magzat számára.

Charlie Wilcox folytatja a dohányzást. Az elképzelése szerint jogában állt a terhessége folyamán is dohányozni, nem hiszi, hogy ez fájt volna a magzatnak. Azért nem volt hajlandó a terhessége alatt leszokni a dohányzásról, mert úgy gondolja, a leszokással járó stressz sokkal károsabb lett volna a gyermekre.

Érezte, hogy minden nap rugdal a baba, minden vizsgálatra elment, hogy lássa egészséges és jól fejlődik. Jelenleg is jól fejlődik a gyermek.

A nő barátja, a kislány édesapja azt mondta, sokat hallott arról, milyen káros is a babára a dohányzás, ezért a kezdetekben nagyon aggódott. A vizsgálatok azonban mást mutattak, a baba szíve szépen fejlődött, a gyermek egészséges. Ezért a fiatal apuka azt üzeni mindenkinek, aki kritizálja a párját, hogy „Amíg nem vagy az ő helyzetében, nem szabad kritizálni.”

Deborah Arnott a dohányzásellenes csoport, ASH vezetője azt mondta „Ez egy klasszikus elutasítás. A dohányzó kismamák nem akarják azt érezni, hogy ők szántszándékkal ártanak a gyermeküknek. A kutatások azt bizonyítják, hogy a várandóság alatti dohányzás káros lehet a magzatra, számtalan betegség kockázatát növeli.”

Cikk forrása: dailymail