4 ok, amiért a második házasságok jobbak, mint az elsők!

Egy közelmúltban készült felmérés alapján a második házasság az esetek nagy részében sikeresebbnek bizonyul az elsőnél. De mi lehet ennek az oka? A felmérés szerint az alábbi 4 dolog – írja a tudasfaja.com.

1. Jobb önismeret

Az első házasság utáni válás szinte mindig nagyon megterhelő lelkileg, ezért ilyenkor sokan fordulnak pszichológushoz, vagy egyéb tanácsadóhoz. Az önismereti terápia és a kapcsolat „meggyászolása” után egy érettebb, magát jobban ismerő, tudatosabb ember kezdhet új kapcsolatba. A második házasság sikerének kulcsa sokszor az a tapasztalat és önismeret, amellyel a felek rendelkeznek.

2. Tanulás a korábbi hibákból

A második házasság idején a többségnek már benőtt a feje lágya, és tökéletesen tisztában van tűrőképességével, elvárásaival, valamint önmagával. Egy ilyen ember már tudja, mikor érdemes belemenni egy vitába, és mikor bölcsebb hallgatni. Valamint az is világos számára, hogy a hatékony kommunikáció segítségével számtalan kellemetlen konfliktus elkerülhető.

3. Az idő megbecsülése

A második házasságban általában mélyebb, erősebb érzések dominálnak, köszönhetően annak, hogy a felek már túl vannak egy megrázó szakításon. Ezek az emberek jobban megbecsülik az együtt töltött időt, hálásak a közös élményekért, értékelik egymás jó tulajdonságait, és ezt ki is mutatják egymás felé.

4. Közös „munka” a kapcsolatért

A második házasságnál már mindkét fél számára világos, hogy a jó dolgokért, a szerelemért, a szeretetért meg kell dolgozni. Egy kapcsolat csak akkor fenntartható, ha mindketten odateszik magukat, és energiát fektetnek abba, hogy jól működjenek együtt. Ezek az emberek tudják, hogy a legfontosabb a törődés, a megértés, és az odafigyelés.