5 sütés nélküli ellenállhatatlan édesség! Mindenki kedvencei lesznek!

Ha nagy rajongója vagy a sütés nélküli finomságoknak, akkor ezeket feltétlenül meg kell kóstolnod. Elkészítésük egyáltalán nem bonyolult!

Vaníliakrémes babapiskóta

Negyed rúd vaníliát 10 dkg porcukorral finomra törünk, majd 1 dl tejszínnel felfőzzük és kihűtjük. Ha kihűlt, hozzávegyítünk még 1 dl felvert tejszínhabot (összesen 3 dl használunk fel hozzá). A tál aljára babapiskótát rakunk, a vaníliás tejszínhabot ráborítjuk, még az egészet az utolsó 1 dl keményre vert tejszínhabbal díszítjük. Széles üvegpohárban, egy-egy babapiskótával megtűzdelve is tálalhatjuk.

Tejszínes krémek

Ugyanezt a 3 dl tejszínből készül, babapiskótával dúsított krémet készíthetjük néhány szem lecsurgatott, szitán áttört eperrel, 10 szem karamellizált cukorral: 2-3 evőkanál kávéeszenciával: 1 dkg porrá őrölt csokoládéval.

Pászha (orosz túrócsemege)

Fél kg tehéntúrót szitán áttörünk, ugyancsak áttörjük, vagy főzeléknyomón átdaráljuk 5 kemény tojás sárgáját és 2-nek a fehérjét. 10 dkg pirított mandulát kissé darabosra vágunk. 15 dkg vajat kikavarunk, és apróra vágunk 10 dkg kandírozott gyümölcsöt, vagy otthon eltett cukrozott dinnyét. Mindezt összekeverjük, teszünk bele fél rúd összemorzsolt vaníliát és annyi cukrot, hogy ne legyen túl édes. Egyben tálra helyezzük, hosszúkásra formáljuk és a tetejébe pirított manduladarabokat szurkálunk.

Túrókiflicskék

Negyed kg túrót szitán áttörünk és összekeverjük 2 tojássárgájával, 10 dkg cukorral, fél citrom reszelt héjával, 10 dkg őrölt dióval, 5 dkg vajjal és egy kevés vaníliával. Ha nem elég sűrű, egy kevés nyers búzadarát is szórhatunk bele, és reggeltől estig állni hagyjuk, hogy beérjen. Este kiflicskéket formálunk belőle, és vaníliás cukorban megforgatva tálra rakjuk.

Gesztenyés golyócskák

30-35 dkg gesztenyemasszát 5 dkg vajjal összegyúrunk és kifagyasztjuk. Golyócskákat formálunk belőle és kakaóporba, vagy reszelt csokoládéba forgatjuk, majd minyonpapírba rakjuk.