6 természetes módszer a kellemetlen szőrbenövés ellen

A benőtt szőr nem komoly egészségi probléma, de kétségkívül nagyon zavaró jelenség. A csúnya duzzanatok akkor alakulnak ki, mikor a pórusok eltömődnek és a szőrtüsző kénytelen természetellenes irányba nőni.

A szőrbenövés a test bármely részén jelentkezhet, ugyanakkor a leggyakoribb azokon a területeken, melyeket borotválunk. A duzzanatok fájdalmassá válhatnak és gennyel telhetnek fel. Sokan hagyják, hogy mindez magától elmúljon, de ez néha sok időt vesz igénybe. Ahelyett, hogy csak várakozunk, próbáljuk a következő otthoni módszerek valamelyikét!

1. Aszprin

Az összetört aszpirin hatékony lehet szőrbenövés ellen. A benne lévő sav tisztítja a bőrt és segíti a fertőzött bőrfelület gyógyulását. Törjünk porrá 3-4 aszpirint, keverjük össze vízzel és az így kapott pasztát kenjük a bőrre, majd hagyjuk megszáradni.

2. Tej és szikkadt kenyér

Ne dobd ki a régi kenyeret, inkább használd fel a benőtt szőrszálak ellen! A meleg tej és a szikkadt kenyér kinyitja a pórusokat, így könnyedén ki lehet húzni a benőtt szőrt. Melegítsük fel a tejet és dobjunk bele egy darab kenyeret. Az ázott kenyeret tegyük a szőrszálra és várjuk meg, míg teljesen kihűl. Ha a pórus felpuhul, egy csipesz vagy tű segítségével kipiszkálhatjuk a szőrszálat.

3. Só

A só nemcsak radírozással tartja tisztán a bőrt, de serkenti a vérkeringést, ezáltal megnyitja a pórusokat. Keverjünk össze fél evőkanál sót egy bögre vízzel, áztassunk bele egy vattapamacsot és tegyük ár a benőtt szőrszálakra. Ne öblítsük le, hagyjuk rajta egész éjjel.

4. Cukor

A cukor kíméletesen távolítja el az elhalt hámsejteket, amiknek szintén közük van a szőrszálak benövéséhez. Olívaolajból és cukorból készítsünk bőrradírt. Dörzsöljük finoman a bőrbe, majd 10 perc múlva öblítsük le.

5. Méz

Bőrtisztító hatásával csökkenti a duzzanatot. Tegyünk bőséges mennyiségű mézet a bőrre, fedjük be vele az egész területet. Hagyjuk fenn 10 percig, majd öblítsük le. Hetente 2-3 alkalommal végezzük el ezt a kezelést.

6. Meleg borogatás

A meleg hatására a pórusok megnyílnak, így könnyebb eltávolítani a benőtt szőrszálakat. Egy törölközőt áztassunk forrásban lévő vízbe, majd tegyük közvetlenül a bőrre. Addig ismételjük, míg a duzzanat meg nem nyílik annyira, hogy a szőrszál kihúzható legyen.