A Wick VapoRub kenőcs 8 felhasználási módja

A Wick VapoRub a vény nélkül kapható orvosságok közt az egyik legrégebbi. Hogy ennyi időn át is meg tudott maradni, talán annak köszönhető, hogy másként működik, mint a többi készítmény. A gyógyszerek manapság többnyire kapszula vagy pezsgőtabletta formájában készülnek, ám a Wick VapoRub belégzés útján működik. A benne lévő kámfor, eukaliptusz olaj és mentol a legfőbb összetevői, melyeknek belégzése csillapítja a köhögést. A kenőcsöt helyileg fájdalomcsillapítóként sok betegség esetén alkalmazhatjuk.

Amit kevesen tudnak róla, hogy számos más célra is felhasználható ez az erős illatú készítmény.

1. Fejfájás ellen

Fejfájás esetén kenjük a Wick VapoRubot a halántékunkra. Sinus fejfájás esetén kenjünk belőle keveset az orrunk alá és lélegezzük be.

2. Izomfájdalom ellen

Masszírozzuk be a fájó izmokba, majd kössük át őket meleg, száraz törölközővel.

3. Fülfájás ellen

A fülfájás fülfertőzés jele lehet, de előfordulhat, hogy egy közönséges megfázás áll a hátterében. Kövessük az orvos által elrendelt kezelést, de mellette a fájdalmat a Wick VapoRub segítségével is enyhíthetjük. Egy kis vattapamacsra tegyünk a kenőcsből és ezt helyezzük a fülre lefekvés előtt. Hagyjuk rajta egész éjjel, míg a fájdalom meg nem szűnik.

4. Körömgomba ellen

A fertőzött körmöket dörzsöljük át a kenőccsel naponta háromszor, míg a gomba el nem tűnik. Ez heteket, hónapokat is igénybe vehet.

5. Berepedezett sarkak ellen

Tegyünk Wick VapoRubot a sarkakra és a talppárnára, majd alaposan masszírozzuk be. Minden este tegyük meg ezt, majd húzzunk zoknit a lábunkra és így feküdjünk le. Következő reggel meleg vízzel öblítsük el a kenőcsöt és sarok dörzsölővel dörzsöljük át.

6. Rovarok ellen

Ha egy keveset teszünk belőle a bőrünkre vagy a ruhánkra, távol tarthatjuk a rovarokat. Ha már megcsíptek, közvetlenül a csípésen is alkalmazhatjuk, hogy enyhítsük a viszketést.

7. Macskák távol tartására

Ha szeretnénk, hogy cicánk távol maradjon a lakás egyes helyiségeitől, vagy ágytól vagy más bútordaraboktól, azokat kenjük be Wick VapoRubbal.

8. Zúzódások, kisebb vágások gyógyítására

Vékony rétegben vigyük fel sót és kenőcsöt a sérült bőrre. Ez a kombináció fokozza a vérkeringést és gyorsabban gyógyítja a sérüléseket. Kisebb vágások környékét is bekenhetjük vele, de vigyázzunk, nyílt sebre ne tegyük!