7 gyönyörű látnivaló a Balatonnál, ha nem csak fürdeni szeretnél

Igaz, hogy a legnépszerűbb balatoni programok egyike a pancsolás és a napozás, de egy hosszabb nyaralás alatt más időtöltés is szóba jöhet. Például egy kirándulás, vagy városnézés, esetleg extrémsport-programok. 

1. Szigliget

Több mint 700 éves múltra tekint vissza hazánk egyik leglátogatottabb vára, a Balaton északi partján található szigligeti vár. Délen a tó partja, északon a tapolcai mezőség és a hegyek határolják. Akármerről közeledünk Szigliget felé, a régi vár mindenhonnan kiválóan látható.

A legegyszerűbb 10 perces tészta étel! Kattints ide és nézd meg ezt a videóban. Olcsó és finom vacsora!

2. Vászoly

Ez az aprócska falu a Balaton-felvidéki Nemzeti Park területén található, egy völgyben fekszik, amely szerkezetileg a Dörgicsei-medencéhez tartozik. Vászoly Balatonfüredtől 15 km-re található, a természeti látnivalókon túl érdemes még megtekinteni az Árpád-kori templom romjait is, ha erre járunk.

3. Eplény

Mesés bakonyi környezet, fantasztikus kilátás, csicsergő madarak. A négyüléses felvonó nyáron libegőként, télen síliftként üzemel, a hegy tetejére húsz-huszonöt perc alatt juthatunk fel vele. Ott pedig az Ámos-hegyi kilátó vár ránk, ahonnan egészen a Balatonig elláthatunk, ha tiszta az idő.

4. Folly Arborétum

Élő fenyőmúzeum Badacsonyörsön. Programok széles választéka várja az ide látogatókat, van borkóstoló, illetve egy kilátó is, ahonnan csodás panoráma tárul elénk.

5. Zamárdi Kalandpark

Zamárdi felső vasútállomástól alig száz méterre, egy gyönyörű, 35 ezer négyzetméteres ligetben található a park, amely számos lehetőséget tartogat az aktív pihenésre vágyóknak, különösen akkor, ha gyerekkel nyaralnak a Balaton déli partján.

6. Káptalantóti Piac

A vasárnap reggelente nyitva tartó piac hangulata magával ragadó. Célja a békebeli piacozási szokások újjáélesztése. Nem érdemes teli hassal ide érkezni, ugyanis gyakorlatilag lehetetlen megállni, hogy ne kóstoljunk bele a helyben sült kenyérlángosba, vagy a háztáji sajtokba.

7. Szent György-Hegy

A Tapolcai-medence jellegzetes vulkáni tanúhegye. A közeli Badacsonyhoz hasonlóan szintén szőlők települtek “szoknyájára”, hullámos, kopár fennsíkjáról páratlan kilátás tárul elénk, a plató meredek oldalán pedig Magyarország leglátványosabb bazaltorgonáit tekinthetjük meg.