A 12 legkülönlegesebb és legbizarrabb esőzés a bolygón!

Eső, hó, ónos eső amikhez hozzászoktunk, de a természet néha kiszámíthatatlan és egyes események megmagyarázhatatlanok.

Ma szeretnénk bemutatni 12 olyan különleges és bizarr esőzést, amelynek során érdekes dolgok hulltak a földre.

12. 2011-ben madáreső, Arkansasban, az USA-ban

Körülbelül 5000 halott madár hullt le az égből, 2011-ben Arkansasban, Új év estéjén. Valószínű, hogy a madarak jégeső áldozatául estek nagy magasságban. Egy másik teória szerint pedig az Újévi tűzijáték lepte meg őket repülés közben.

11. Búzaeső, Spanyolország

1804-ben búzaeső hullt Spanyolországban egy hurrikán következményeként, amely tönkre tette a hambárokat (gabona tároló eszköz) észak Afrikában.

10. Pók eső, Santo Antonia, Brazilia 2013

Képzeljétek el, hogy autót vezettek és egyszer csak több ezer pók kezd el hullni az égből. Mindez megtörtént Erick Reissel, 20 éves webdesigner, Santo Antonio de Platina-ban, amely 250 km- re van Sao Paolotól. Maria Fischer véleménye szerint, aki biológus, az Anelosimus Eximus nevű pók általában a fán található és 65 méter magas pókhálót fonhat, amelybe csapdába esnek a rovarok. A biológus nő szerint ezek a pókok felmásznak a fára és ejtőernyő formájú hálót fonnak, amelyet egy erős szél messzire elsodorhat, ezért nemcsoda a pókeső.

9. Békaeső Kaji Dzhanovik, Szerbia 2005

A bibliából tudjuk, hogy a békák amelyek az égből hullnak nagyon nagy átkot jeleznek, de a tudósok szerint más a magyarázat. Egy tornádó amely egy tó fölött alakult ki felemelte a tóban lévő békákat és a levegőben addig szállította őket, ameddig a tornádó veszített az erősségéből, aztán pedig leestek. Ezért volt ez a bizarr fenomén.

8. Eső férgekkel, 2001 március 4, Galashiels Akadémia, Nagy Britannia

Elenor Beal épp az úton ment át amikor egyszeriből férgekkel teli eső kezdett esni. Lehet, hogy nehéz elhinni, de az amerikai város Jennings utcái tele voltak férgekkel, amit senki sem tudott megmagyarázni, hogy honnan jöttek. Egy ilyen eset előfordult Angliában is, ezt sem tudták megmagyarázni, hogyan történhetett.

7. Húseső USA, 1876 március 3

1876 március 3-án nagy darab húsok hulltak az égből Olimpia Springs, Kentucky. A New York Times a következő héten publikálta, hogy ez az esemény Allan Crouch háza mellett történt, akinek a felesége kint volt amikor ez a dolog történt.

6. Golflabda eső, 1969 szeptember 1, Punta Gorda, Florida

1969 szeptember 1-én, a Punta Gordabeli golfjátékosok biztosan azt hitték, hogy meghaltak és a mennyországba kerültek. Azon a napon a lakosok arra ébredtek, hogy több tíz golflabda hull az égből. Vajon ez egy ajándék volt a golftündértől? A meteorológusok szerint, mivel Punta Gorda a floridai golfklub északi részén található és több golfpályája is van, biztosan egy olyan tornádó áldozata lett, amely elnyelt egy egész golflabda tárolót, amelyet az egész városban szétszórt.

5. Régi pénzérmék, Oroszország 1940

A tornádó amely ezt a kincset elhordta a magyarázat az érmeesőre, 1940 június 1, az oroszországi faluban Mescheraban. A régészek akik megvizsgálták ezeket a régi pénzeket azt feltételezik, hogy egy felfedezetlen helyen lettek elásva, olyan helyen amely erózió áldozatává vált mielőtt a vihar kiemelte és elszállította volna.

4. Gyümölcseső, Coventry, Anglia 2011

Nagyon különleges eső esett Coventryben, több tíz alma hullt az égből. A közlekedés lelassult, mert az autókra gyümölcsök potyogtak. Az egyik sofőr a következőket mondta: „Az almák lehulltak az égből, szinte a semmiből. Kicsik és zöldek voltak.” Eleinte azt hitték, hogy egy gyerek szórakozik, de ehhez egy szuperhősnek kellett volna lennie, hogy ennyi almát le tudjon dobálni egyszerre.

3. Piros eső, Kerala, India 2001

2001-ben Keralában a lakosok meg voltak rémülve a piros esőtől, amelyik kb. két hónapig esett. A tudósok köztük Godfrey Louis, a Cochini tudományos egyetem tagja, több mintát is vettek az esővízből, majd elemezni kezdték annak reményében, hogy rájönnek mi az okozója ennek a misztikus esőzésnek. Godfrey Louis publikálta a tudósok által felállított eredményt, az Astrophysis and Space lapban 2006-ban, miszerint fenn áll annak a lehetősége, hogy egy üstökösből lehullt részecskék okozhatják a furcsa esőt.

2. Medúza eső

2009-ben medúza eső hullt Skóciára, a National Geographie tudósai végeztek néhány tesztet. Medúza eső volt Tokyóban is, Bejingben és Texasban.

1. Haleső, Yoro, Honduras minden év májusában és júniusában

Minden évben előfordul legalább egyszer, de néha többször is mondják a város lakói. Ez az esemény csak különleges esetekben történik: esőzések, dörgés, villámlás, olyan rossz időjárási viszonyokban amikor senki sem merészel kimenni.