A barátnőm és az édesanyja összevesztek, ekkor értettem meg, hogy mi a gond az idős hölggyel

Sokan azt gondolják egy anyáról, ha gyereket szült, öregségére lesz akitől kérjen egy pohár vizet. Vannak olyan szülők akik szinte rabszolgává teszik a gyermekeiket, hogy kiszolgálják őket időskorukban.

Van egy elég fiatal barátnőm 35 – 37 év körüli, minden hónapban elhozza az idős édesanyját a szépségszalonba ahol dolgozom. Nagyon elcsodálkoztam ezen és azt gondoltam, hogy mindenki így kellene viselkedjen az édesanyjával.

Egyszer aztán amikor a következő alkalommal ismét eljött a barátnőm az édesanyjával, a lánynak nem volt elég pénze arra, hogy megfizesse azt amit az édesanyja szeretett volna, egyből más lett a véleményem az anya, lánya kapcsolatról. Az idős anya kiabálni kezdett a lányával és arra utasította őt, hogy valahonnan szerezzen pénzt arra a külön szolgáltatásra amit ő szeretne, majd jöjjön vissza a szépségszalonba.

A lánya próbálta őt meggyőzni, hogy mondjon le erről, de az anya csak folytatta a kiabálást és azt mondta a lányának, hogy ő nem hálás gyerek, nem is kellett volna megszülje őt. Miközben a szépségszalon alkalmazottai figyelemmel kisérték a jelenetet az idős hölgy elkezdte számolni azt, hogy mennyi pénzt költött a lányára azért, hogy felnevelje őt.

Az idős hölgy lánya ezt már nem bírta elviselni, könnyes szemekkel kiszaladt a szalonból. Az ott dolgozók véleménye erről az esetről eltérő volt, volt aki az idős hölgynek adott igazat és volt aki a lányának. Időközben megtudtam, hogy az idős hölgy nem áll rosszul anyagilag, állandóan utazgat, de elvárja, hogy a gyermeke támogassa, mert felnevelte.

Akkor jöttem rá arra, hogy nem minden szülő érdemli meg a tiszteletet. Lehet, hogy most sokan el fognak ítélni azért amit mondok, de ha van egy gyereked az nem azt jelenti, hogy a saját rabszolgáddá kell őt tenned. Több személytől is hallottam már, hogy sokan azért szülnek gyereket, hogy be legyenek biztosítva idős korukra, de a fiatalok bármennyire is szeretik a szülőket, nekik is meg van a saját életük és a saját problémájuk.

Lehet, hogy sokan úgy gondolják, hogy a gyereknek kötelessége segítenie a szülőt amikor az beteg vagy szüksége van segítségre. A válasz erre kategorikusan igen, ez nem is kérdés, de amikor egy szülő egoista és követelőző akkor nem beszélhetünk ilyesmiről. Érdemes ezen elgondolkodni idősebb szülőknek is.