14 év házasság után válni akart a férj, majd békült volna, de a feleség megunta ezt a helyzetet

Ma egy olyan házaspár történetét hoztuk el nektek, akik 14 éve élnek házasságban, van egy 12 éves lányuk. Adélt, a feleséget hat hónapja elhagyta a férje, egy fiatalabb barátnőért, egyedül hagyva őt a kislányukkal.

Szegény asszony nagyon kiborult, de szerencsére az irodában ahol dolgozott olyan kolléganői voltak akik támogatták őt és mellette voltak.

Adél sokat sírt, de az idő múlásával helyrejött és ismét mosolygott, megbékélt a sorsával, megszokta az új életformáját. Egyre többet törődött magával és olyan dolgokra is jutott ideje, amire eddig nem. A végén rájött, hogy mióta a férje elment sokkal kevesebb gondja van, több ideje van magára és a lányára.

Egy reggel mikor beért az irodába, tágra nyílt szemekkel a következőt kérdezte a kolléganőitől:

– Lányok, mit csináljak a férjem vissza akar térni hozzám?
– Mit fog csinálni az új barátnője?
– A férjem elmondta nekem, hogy hibázott, arra kér, hogy megbocsássak, de nekem az az érzésem, hogy a barátnője megunta és elküldte őt. Gondolom ezért akar visszajönni.

– Miért vagy megijedve? – kérdezték Adéltól a kolléganői, mindig abban reménykedtél, hogy visszajön hozzátok.
– Igen így volt, de most már nem akarom, mondta Adél. Nagyon jól érzem így magam. Nincs vita, nem kell főznöm, vasalnom, sokkal jobb nélküle. Elkezdtem egészségesen étkezni, vigyázok magamra, sétálok esténként, nagyon jól érzem magam nélüle.
– El vagytok válva – mondták a kolléganői, dönts úgy, ahogy neked jó.
– A lányod mit mond?
Haragszik rá, nem akarja őt látni.
Te nem akarod, a lányod nem akarja.

Adél elhatározta, hogy nem fogadja vissza a férjét, de a férje nem adta fel, ajándékokat vitt a lányának, Adélnek pedig virágot.

Mi történt a férfi és a barátnője között, miért döntött úgy, hogy visszatér abba a csalódba, ahol már nem várják őt? Adél férje már nem fiatal, de nagyon jó fizetése van ezért is akaszkodott rá egy olyan fiatal hölgy aki gondtalan életet akart.

A férjnek a barátnőjével való kapcsolata új fényt hozott a rutinos életébe, ezért is mondott le a régi életéről és egy új élet felé szaladt. A valóság azonban más volt, a barátnője nem olyan volt mint Adél, nem egy egyszerű nő volt aki minden este vásárolni ment, aztán órákig főzött azért, hogy a férjének a legfinomabb ételt tálalja.

A barátnője nem kelt fel minden reggel azért, hogy kivasalja a férfi ingeit és elkészítse a reggeliét. A férfi már nincs a figyelem központjában, a világ a barátnője körül forog, ezért is menne vissza a családjához, csak már túl késő.

A férj barátnője már el van keseredve mert rájött arra, hogy ez a férfi nem képes mindazt biztosítani neki, amire vágyik. Amikor a férj szemrehányást tesz a barátnőjének amiért nem főz és nem vasal, a barátnő ilyenkor azt válaszolja, hogy egy felnőtt férfi tud vigyázni magára, ő pedig barátnő, nem dada.

A barátnő szeretne aktív életet élni, szeretne minden este szórakozni, utazni ahelyett, hogy minden este a tévét nézze.

A felesége már nem akar vele együtt élni, 14 év házasság után most érezte először, mit jelent az életet teljesen élni, fiatalnak érzi magát, szabad és boldog. A lánya már nagy így van kivel megbeszélje a dolgait, ezért már nem akarja a régi életét.

A férj a feleségét magára hagyta, hogy szenvedjen, most pedig ő szenved a saját butaságáért és tévedéséért.