A fehér ruháink elszürkültek, de egy ruhatisztítóban dolgozó hölgy adott egy jó tippet!

A fehér ruhák egy idő után sárgává, szürkévé válnak. A legjobb mosószerek sem képesek csodát tenni, de segíthetnek lassítani az elszürkülést. A foltos, elszíneződött fehér ruhákat nem kell kidobunk, van néhány jó módszer, ami segíthet. Az ecet sok mindenre használható, ma megmutatjuk, hogyan érdemes alkalmazni a ruhák fehérítéséhez.

Ragyogó fehér ruhák

4 liter meleg vízhez keverjünk egy bögre ecetet és áztassuk bele az elszíneződött ruhákat. Érdemes egy éjszakán át állni hagyni, így a ruhák színe rögtön csodásabb lesz. Majd mossuk ki, de nem a megszokott módon. A ruhákra öntsünk egy bögre ecetet, használjuk a megszokott mosószert és öblítőt. A fehér ruhák sokkal élénkebb színűek lesznek, az elszíneződések eltűnnek.

Folttisztítás

A fehér ruhákból a foltot a legkönnyebben úgy tüntethetjük el, ha a foltra egy kevés ecetet öntünk, hagyjuk állni néhány percig, majd meleg vízzel átdörzsöljük. Ezután pedig a fent leírt módon kimossuk.

Mit kezdjünk a törölközőkkel, ágyneműkkel?

A törölközőket, ágyneműket áztassuk be 5 liter meleg vízbe és öntsünk hozzá 200 ml citromlevet. Hagyjuk állni egy éjszakán át. Majd mossuk ki a fent leírt módon.

Hogyan fehérítsük ki a függönyöket?

A csipkefüggöny hófehér lesz, ha langyos ecetes vízbe áztatjuk. 4 liter vízhez 5 dl ecetet keverjünk. Hagyjuk állni benne 3 órán át, majd cseréljük le a vizet és hagyjuk újra állni 3 órán át, majd csak ezt követően mossuk ki.