A fiatal lány az interneten keresett magának gazdag férjet, egy sikeres bankár meglepő választ adott neki!

Egy fiatal hölgy érdekes és őszinte kérdést tett fel egy angol fórumon, hogy rátaláljon az ideális férjre.

„25 éves leszek idén, nagyon szép és elegáns nő vagyok, akinek kiemelkedően jó ízlése van. Olyan férfihez szeretnék feleségül menni, aki évente több mint 500 ezer dollárt keres. Lehet, hogy kapzsinak gondoltok, de New Yorkban az évi 1 milliós jövedelem jónak számít, de nem kiemelkedő. Nincsenek nagy elvárásaim. Van valaki itt, aki többet keres évi 500 ezer dollárnál? Házasok vagytok? Ha igen, kérlek mondjátok meg, mit kellene tennem, hogy férjhez menjek egy olyan férfihoz, mint ti.

A volt kapcsolataim között eddig a legjobban kereső férfi évi 250 ezer dollárt hozott haza. Ha New York jobb környékén szeretnél lakni, ennél több pénz kell.

Engedjétek meg, hogy feltegyek néhány kérdést:

  1. Hol találkozhatnék gazdag férfiakkal? (Kérlek írjatok ilyen éttermeket, szórakozóhelyeket, sportklubokat.)

2. Milyen korcsoportra kellene leginkább gondolnom?

3. A legtöbb gazdag férfinak miért van csúnya felesége? Sok átlagos, vagy unalmas külsejű és személyiségű nőt láttam, aki gazdag férfihoz ment feleségül.

4. Honnan tudom, hogy ki az aki házasodni is akar és nem csak találkozgatni?

Pretty Woman”

A fiatal hölgy talán nem is gondolt arra, hogy egy nagyon gazdag és sikeres férfi válaszol majd a kérdésére.

„Kedves Pretty Woman,

Nagy figyelemmel olvastam az ön levelét. Valószínűleg sok fiatal hölgyben felmerülnek hasonló kérdések. Engedje meg nekem, hogy professzionális szempontok szerint válaszoljak önnek, mint sikeres befektető.

Az éves fizetésem meghaladja az 500 ezer dollárt, ami az ön elvárása, ezért remélem senki sem gondolja majd, hogy komolytalan vagyok.

Egy üzletember szemszögéből önnel házasságot kötni téves választás lenne. Miért? A válasz nagyon egyszerű, engedje meg, hogy kifejtsem.

Nem merülök bele a részletekbe, de ön a szépségét kínálja fel pénzért. A személy felajánlja a szépségét, míg B személy felajánlja a pénzét. Minden érthető.

Mégis van egy probléma, ami felett nem lehet átsiklani:

Az ön szépsége el fog tűnni, de az én pénzem nem. Ráadásul a fizetésem egyik évről a másikra nőhet, sőt valószínűleg így is fog történni. Míg az ön szépsége nem lesz egyik évről a másikra kiemelkedőbb.

Üzletileg nézve én valami olyat kínálok, aminek felfelé tart az árfolyama, míg ön valami olyat, aminek csökken az árfolyama. Amit ön kínál, az exponenciálisan elértéktelenedhet.

Ha nincs semmi más kiemelkedő, amit ön kínál, akkor 10 év múlva az ön által kért összeg vélhetőleg nagyon lecsökken majd.

Tőzsdei szakzsargonnal élve, minden üzlet egy árfolyammal kezdődik.

Mikor egy általunk vásárolt tőzsdei cikk árfolyama csökken és a mutatók hosszú ideig csökkenő tendenciát mutatnak, eladjuk, mert hosszútávon nem lesz profitárbilis. Ez történik az ön házasságának esetében is, amire olyan nagyon vágyik. Talán durván hangzik, de egy olyan üzletet, ami nem hoz hasznot hosszútávon, vagy veszteséges lehet, nem érdemes elkezdeni.

Azok között az emberek között akik évi 500 ezer dollárnál többet keresnek, nincsenek buta férfiak. Valószínűleg a legtöbbjük szívesen találkozna önnek, de egyik se venné feleségül. Azt tanácsolom önnek, felejtse el ezt az ötletet, ne keressen gazdag férjet.

Egyébként ön egyedül, önállóan sikeres és gazdag nő lehet, aki évi 500 ezer dollárnál többet kereshet. Ennek sokkal nagyobb esélye van, mint annak, hogy egy gazdag de nagyon buta férjet találjon.

Remélem a válaszom segített önnek!”