A gyors és alapos borotválkozás nem luxus többé

elektromos borotva
elektromos borotva

Az emberi történelem során a borotvált arc (és nem csak) mindig a civilizáció, a fejlett anyagi kultúra jelképe volt.
A borotválkozás szokása már a legkorábbi időkben elterjedt volt, a klasszikus ókorban pedig már megbecsült és keresett szolgáltatás volt, amit képzett borbélyok gyakoroltak, az olyan világvárosokban, mint például Róma.

A borotválkozás eszköztára és motivációja sokat változott a századok alatt, ma már elsősorban higiéniai és esztétikai kérdésként tekintünk rá.

Napjainkban az életritmus felgyorsulása ezt a mindennapos rutint is megváltoztatta, felgyorsította, egyúttal a legmodernebb technikai eszközöket adta az egyén kezébe, a legtökéletesebb borotválkozást lehetővé téve.

A borotvakéstől a villanyborotváig

Mindannyiunk életében van olyan filmes élmény, mely egy borotválkozási jelenet köré épül. Kényelmes ülésben hátradőlő, kellemes beszélhetésbe merülő kliens várja, hogy egy éles borotvakéssel alaposan megborotválják.

Esetleg jóképű zsaru reggeli rutinként lehúzza a sörtét arcáról, miközben a megoldandó bűntény jár a fejében. A közös ezekben a jelenetekben, hogy az idő nem tényező. Mindenki ráér, nem sieti el, igaz nem is végez valami alapos munkát.

A borotvakést aztán a felgyorsult életritmussal felváltotta az elektromos borotva, a filmek is pörgősebbé lettek, nem jut hely bennük lassú tükör előtti borotválkozós jeleneteknek. Megjelentek viszont a mindig friss, tökéletesen borotvált szereplők.

Elvonatkoztatva a filmművészettől, a borotválkozás igénye ma is mindennapjaink része, talán jobban, mint valaha. A modern technika ma már tömegigényt szolgál ki, átível kultúrákon, nemzedékeken és kontinenseken.

A napjainkban kapható roppant sokféle és különböző előnyöket kínáló elektromos borotva minden igényt kielégít. Mivel nincs két egyforma arc, és két egyforma szőrzet a borotvák minden igényhez alkalmazkodnak, minden bőrtípusra, arcformára, szőrzetre van megfelelő borotva, csupán meg kell találni az ideálisat.

Ez gyakran nem könnyű, hiszen a fölösleges kísérletezést a saját testén senki nem szereti, ráadásul ez nem is lenne olcsó. A legjobb, amit tehetünk, hogy figyelmesen tanulmányozzuk a különféle villanyborotvák technikai paramétereit, egyedi tulajdonságait bemutató oldalakat, és főleg a vásárlói visszajelzéseket, hiszen ezek tükrözik leginkább a realitást.

A megfelelő borotva kiválasztása éppen annyira személyre szabott, mintha ruhát, vagy más intim, hosszas használatra szánt személyes holmit szereznénk be. Éppen ezért első lépésként érdemes felmérni pontosan mik is az igényeink, mit várunk el egy villanyborotvától, és aztán a paramétereknek leginkább megfelelőt választani.

Ez lehet egy ismert világmárka több évtizede a piacot uraló terméke, de lehet egy számunkra semmitmondó nevű, de éppen olyan megfelelő, de jóval olcsóbb termék is. a borotvákra is érvényes az, mint minden más technikai eszközre: ne rendeljünk alá mindent az árnak. Az olcsó nem feltétlenül mindig rosszabb, a drága nem mindig jobb. A kiválasztott elektromos borotva úgyis csak használat közben mutatja meg, jól döntöttünk-e vagy sem.

Ideális esetben elsőre meg is találjuk, amit keresünk, és a kiválasztott eszköz évekig hű társunkként fog elkísérni minden olyan alkalomra, ahol elvárás az ápolt megjelenés, a tökéletes borotváltság állapota. Az elvárás minden borotva esetében gyakorlatilag ugyanaz: gyorsan, könnyen, biztonságosan és a lehető legtökéletesebben borotváljon.

Ezt alapvetően a piacon kapható villanyborotvák 99%-a teljesíti, legfeljebb a technikai megoldásaik, és a plusz, amit ezek felett még nyújtanak, ezek térnek el egymástól. Ami biztos, sohasem volt ennyire egyszerű és könnyű megszabadulni nem kívánt szőrzetünktől, mint éppen napjainkban.