A konyha éke a függöny! Ma mutatunk néhány tippet, hogyan teheted különlegessé a legmegszokottabb konyhát is egy új függönnyel!

A konyha a lakás lelke, itt készülnek a finom ételek, amelyektől a meghitt családi ebédek olyan különlegesek. A konyhában mindig kellemes illatok vannak, gyakran itt jön össze a család, ezért is fontos, hogy hangulatos legyen.

A függöny lehet a konyha dísze, de nem mindegy, milyet választunk. A függönynek harmonizálnia kell a konyhában lévő színekkel. Ha vidám hangulatot akarunk teremteni, akkor bátran választhatunk színes függönyt is. Más illik egy rusztikus konyhába és más mutat jól egy ultramodern konyhában. Ma mutatunk néhány ötletet, hogyan teheted te is különlegessé a konyhád, tekintsd meg a fotókat.

1. Ha sok élénk színű bútor van a konyhában, akkor érdemes fehér színű függönyt választanod, ami nem vonja el a bútorokról a figyelmet.

2. A rövid függönyök, amelyek könnyed anyagból készülnek valódi klasszikusok. A mintás függönyök hangulatosabbá teszik a konyhát.

3. A tágas és világos konyhákban a drapériának is helye van, amely színben passzol a konyha színeihez.

4. A földig érő függönyök és drapériák annyira elegáns hangulatúak, hogy el sem hinnéd, hogy ez egy konyha. A modern lakásokban remekül mutat.

5. Nagyon egyszerű variáció, amely tökéletesen harmonizál a bútorokkal. Ez a megoldás minden konyhában jól mutat, ahol fából készült rusztikus hatású bútorok vannak.

6. Nézd milyen harmóniát teremthetsz, ha megfelelően használod a színeket és az anyagokat.

7. Egy egyszerű függöny és egy a helyiséghez színben illő drapéria elegáns hangulatot kelt. 

8. Ha a konyhában a bútorok egyszínűek, remekül mutathat a színes függöny.

9. Egyszerű, mégis hangulatos.

10. Ez a megoldás azért remek, mert minden ablakot külön besötétíthetsz. Olyan mintát keress, amely illik a konyhabútorodhoz.

11. Összhangot teremthetsz a konyhában, ha ugyanolyan mintázatú anyagot használsz a függönyhöz és a székek kárpitjához, vagy más kiegészítőkhöz.

12. Ez a függöny akkor is jól mutat, ha összefogod.

13. Egyszerűen tökéletes! Egy ilyen káprázatos konyhához tökéletesen illik! A tökéletes berendezés legjobb példája. 

A függönyök nem csak hangulatosabbá teszik a konyhádat, de el is rejtik az apróbb hibákat, mint a régi ablak, vagy a fal kopása. Különböző alkalmakhoz is választhatsz függönyt, karácsonyi, nyári, ünnepi, így sokkal vidámabb lesz az otthonod. Tedd különlegessé a konyhád ezzel az egyszerű módszerrel, ha ihletet merítettél, mutasd meg az ismerőseidnek is ezeket a káprázatos ötleteket.