A kutatók szerint: ha a feleség boldog, a férj és a család is az lesz!

Amikor egy feleség, egy anya, egy nagymama boldog, akkor minden körülötte lévő személy gyengédségben részesül, még a házi kedvencek is. A tudósok véleménye is az, hogy nagyon fontos, hogy a feleség boldog legyen.

A Michigani egyetem kutatói, a Rutgersi egyetem kutatóival együtt foglalkoztak ezzel a dologgal. 400 olyan házaspár válaszát elemezték akik már 39 évet éltek együtt. Ezeket az embereket megkérték arra, hogy mondják el mit éreztek akkor, amikor közös tevékenységet folytattak pl. tévénézés vagy vásárlás közben.

Azt is megkérdezték tőlük, hogy mennyire zavarja őket a partnerük, milyen gyakran veszekednek, kölcsönösen tisztelik-e egymást és megértik-e egymást. Az eredmények azt mutattál, hogy a partner elégedettsége mindig az életstílusuktól függött.

A férfiak pedig azt nyilatkozták, hogy ők sokkal elégedettebbek az életükkel, mint a nők. A kutatók véleménye szerint a feleség minél boldogabb annál több figyelmet szentel a férjének. Ha a feleség boldog, a férj és a család is az lesz. Egy másik megfigyelés szerint a  házasságban élő emberek megértését nagyban befolyásolja az egészségi állapotuk, főleg idősebb korban. A nők lelkivilága akkor kezd rosszabbá válni amikor a beteg férjüket kell ápolniuk, mert ők nagyon aggódóak. A férj lelkiállapota viszont nem változik, ha a nő szorul ápolásra, mert a feleség inkább a lánygyermek segítségére számít és nem a férjére. A kutatók véleménye fontos, egy házasság minősége nagyon sokat számít mert védelmet nyújt a mindennapi problémákkal szemben.