A lány nem sokkal a ballagási est után meghalt, kék ruháját most mindenki fel szeretné venni egy hihetetlen ok miatt…

Ez a történet a 16 évesen elhunyt Catherine Malatesta-ről és a ruhájáról szól, amelyet a lány betegsége ellenére nagy lelkesedéssel viselt. Ez a megható történet több millió emberhez jutott el szerte a világon, sokan, talán, mint a „A ballagási ruha nagy utazása” néven hallottak róla. Azért lehetett ez ilyen szokatlan, mert Catherine barátai sem mindennapi emberek, akik a lány életének utolsó napjait is emlékezetessé tették számára. Olvasd el te is ezt a nem mindennapi történetet, hogy megtudd, mi történt ezzel az aranyos lánnyal! Bárhol is van most Catherine, biztos, hogy büszkén tekint le barátaira!

Ő Catherine, akinek nagyon súlyos, előrehaladott állapotban lévő rákbetegsége volt…

Catherine nagyon bátor lány volt, azonban nem tudta, hogy részt tud-e venni az érettségi banketten. Mint minden lány, nagyon izgatott volt és élvezni akarta ennek a fontos eseménynek minden pillanatát.

Súlyos betegsége ellenére egy napra kiíratta magát a kórházból, hogy részt vehessen az érettségi rendezvényeken.

Jennifer Goodwin, az édesanyja azt mondta: „Hozzám fordult, és azt mondta: „Anya, először érzem úgy hosszú idő óta, hogy tényleg gyönyörű vagyok.” Ez a nap egy boldog nap volt Catherine-nek és a családnak is.” Az anyja azt is hozzátette, hogy „Olyan szép pillanat volt, és annyira boldog voltam. Különleges est volt mindannyiunk számára.”

A lány lenyűgözően nézett ki párja mellett ezen a szép estén!

Catherine egy elegáns, sötétkék ruhát vett fel, frizuráját fonottra készítették. A lány így vett részt az érettségi bálon párja oldalán, a rendezvény minden pillanatát élvezte, bár neki sajnos ilyen rövid élet jutott, mindenki azon volt, hogy szép emlékekkel gazdagodjon ezen az estén.

Catherine nagyon szeretett élni.

Catherine jó tanuló volt, szorgalmas, kedves, aki nem fukarkodott a bókokban sem. Ő mindig azok között a diákok között volt, akik a házi feladatot nemcsak, hogy megírták, de meg is osztották másokkal is. Több hobbija is volt, többek között a lovaglás és gyeplabda. 2004 őszének vége volt, amikor az egyik edzésen Catherine fájdalmat érzett a vállán. A lány úgy gondolta, hogy ez csak egy ártalmatlan sportsérülés. Azonban még ugyanezen év decemberében az orvosok ennél sokkal súlyosabb betegséget állapítottak meg nála: epithelioid sarcoma. A diagnózis szerint daganat van a hónaljában. Aztán rémülten rájöttek, hogy a rák tüdejére és gerincére is átterjedt. Amikor a lányt kórházba vitték, már beiratkozott a diáktanács elnökének választására, amit meg is nyert aztán!

A diáktanács elnökének első beszédét készítette, amikor kórházba került. Ezek után nyerte meg a választást!

Catherine nem vesztette el pozitív életszemléletét, és úgy döntött, hogy kemoterápiával, radioterápiával és immunterápiával gyógyíttatja meg magát. Ugyanakkor tanult tovább, és részt vett mindenben, amiben csak sikerült részt vennie, sőt, még a rákövetkező tavaszi játékokban is. Elképesztő, nem igaz?

Néhány nappal az érettségi bál után, amelyet május 29-én tartottak, Catherine átkerült a bostoni gyermekkórházba, ahol augusztus 2-án meghalt, kevesebb, mint egy évvel azután, hogy észrevették nála a betegséget.

Most a 4 legközelebbi barátja ölti fel a kék ruhát az érettségijük után, közeli barátjuk emlékére, és ezzel egy mozgalmat indítottak el, melynek neve: „A ballagási ruha nagy utazása”.

Gillian, aki egy évvel született később, mint Catherine, nemrég viselte a kék ruhát az érettségi bankettjén az Arlington High School-ban.

Gillian Robespierre Catherine-nel nőtt fel Arlingtonban, és jégkorongot és gyeplabdát játszottak egy csapatban. Ő ezt mondta: „Határozottan úgy éreztem, hogy Catherine ezalatt velem van. Olyan érzés volt, amit semmire sem cserélnék el a világon. Ez egy olyan emlék, ami emlékezetni fog, hogy erősnek kell lennem.”

Hamarosan Catherine három másik barátja is fel fogja venni a kék ruhát!

A 2017. május 13-án megrendezésre kerülő eseményre a ruhát Emma Schamber fogja viselni, aki East Greenwich-i iskolájában tanul. A következő év május 20-án Lauren Horikan lesz a soros. Kari Blau pedig június 2-án fogja magára ölteni a Beverly High School-ban.

Catherine családját nagyon meghatotta ez a nagylelkű és emberi gesztus.

A lány anyja azt mondta, hogy „Azon szülők számára, akik elvesztették gyermeküket, legnehezebb az, hogy sokan úgy gondolják, hogy az emberek elfelejtik őt, ezért nagyon fontos számukra, hogy ez ellen tegyenek valamit. Az a tény, hogy ez a lánycsoport egyedül akarja ezt megtenni, könnyebbséget jelent számomra, és segít nekem előre nézni.” Ezek után úgy érzik, mintha a lányuk visszatért volna.

Mindenki azt szeretné, ha az idő kerekét vissza lehetne fordítani.

Az anyja felé már több barát jelezte, hogy szeretné viselni a kék ruhát a jövőben esedékes eseményeken, emellett egy unokatestvére is jelezte, aki már középiskolában tanul. Ha tetszett ez a történet, mindenképpen oszd meg a barátaiddal, ismerőseiddel is!