A lányom dühös volt, hogy újra férjhez megyek. Szerinte az én koromban már inkább az unokákkal kellene törődni

Ági már rég eldöntötte azt, hogy nem akarja az idejét párkapcsolatra fecsérelni. Az elején a lánya még kicsi volt, ezért nem akart társat. Túl volt egy csúnya váláson, ő akarta a gyereket nevelni, most meg már nincs ideje, mert dolgozik és az unokájára vigyáz.

A sors mégis úgy döntött, hogy Áginak joga van a boldogsághoz. Egy vasárnapon miközben az unokáját sétáltatta megismerkedett Ottóval. Ő egy magas, szimpatikus férfi aki nagyon kedves, egy három év körüli kisfiúval sétált. Milyen szerencsés gyerek egy ilyen apával, gondolta magában Ági. Egyszer csak azt hallotta, hogy a gyerek nagyapának szólítja, az általa apának gondolt férfit.

Ezután még nagyobb érdeklődéssel figyelte őket, amikor a nagyapa és az unoka távolabb sétáltak, a gyerek elesett, a nagyapa pedig kétségbeesve keresgélte a zsebében a paprizsebkendőt. Ági gyorsan elővett a táskájából néhány paprizsebkendőt, odanyújtotta a férfinak, az unokája pedig beszélgetni kezdett a kisfiúval, hogy megnyugtassa őt. Így ismerkedett meg Ági és Ottó.

Beszélgetésük közben kiderült, hogy Ottó elvált, van egy fia, minden hétvégén elviszi az unokáját a parkba sétálni. Ettől kezdve Ági és Ottó együtt ment sétálni a gyerekekkel, szinte észrevétlenül kezdődött közöttük minden. Ági nem volt megszokva azzal, hogy egy férfi figyelmes legyen vele, ezért a férfi kedvessége és udvariassága elbűvölte.

Már egy éve együtt voltak, amikor Ottó megkérte Ági kezét, de ő nem vette komolyan. Félt a lánya véleményétől, mert amikor elmesélte neki, hogy van egy férfi az életében, akkor a lánya rögtön más témára terelte a szót. Hosszú évek óta Ági végre azt érezte, hogy szeret és szeretve van. Ági nem habozott tovább, elmondta a lányának is a hírt, de ez a beszélgetés vitává alakult. A lánya szerint az ő korában már inkább az unokával kellene törődni. Egyáltalán, hogy gondolja, hogy férjhez megy?

Ekkor Ottó megkérte Ágit arra, hadd beszéljen ő a lányával. Ági nem tudta miről akar vele beszélni. De a lényeg az, hogy a lánya pár nap múlva bocsánatot kért tőle, azért a sok hosszú évért, amiért az anyja nem lehetett boldog egy férfival sem, mert a lánya volt a legfontosabb a számára.

Válás után sokan feláldozzák magukat a gyerek miatt, a gyerekek pedig megszokják ezt, egoistákká válnak és azt gondolják, hogy a szüleik tartoznak nekik valamivel. Kedves hölgyek, urak szeressétek a gyerekeiteket, de ne feledkezzetek el magatokról sem.