A legjobb megoldás legyek, szúnyogok, pókok, darazsak és méhek ellen!

A legtisztább lakásba is beköltözhetnek a hangyák, vagy felbukkanhatnak a zavaró legyek és más rovarok. Vannak azonban olyan természetes anyagok, amelyekkel távol tarthatjuk ezeket az idegesítő lényeket az otthonunktól és még vegyszereket sem kell használnunk!

Hangyák ellen:

A hangyák a zsálya illatát nem szeretik, ezért ezzel az egyszerű növénnyel könnyen távol tarthatjuk őket. Ha a lakás valamely pontján hangyákat észlelünk, tegyünk oda egy csokor zsályát. Megelőzésként a konyhába és olyan helyekre, ahol morzsákat, ételmaradékokat találhatnak tegyünk egy csokor zsályát, így nem fészkelik be magukat az otthonunkba.

Ha beköltöztek lakásunkba a hangyák, szórjunk a közelükbe sütőport. Ezt magukkal viszik a fészkükbe és elpusztulnak tőle. Pár nap alatt megszabadulhatunk a hangyacsaládtól.

Ha az udvaron több hangyaboly is van és onnan jönnek be a hangyák, a leghatékonyabb amit tehetünk, hogy egy fokhagymagerezddel betömjük a lyukat. Az illat elriasztja őket és elmenekülnek.

Pókok ellen:

Fele-fele arányban keverjünk össze tiszta vizet és ecetet, majd ezt töltsük pumpás palackba és fújjuk be vele az ajtók és ablakok környékét, így nem jönnek be a lakásba! A szobák sarkait és minden más olyan részt is érdemes befújni, ahol a pókok felbukkannak, mert az ecet illata elűzi őket.

Darazsak és méhek ellen:

Ez a két rovar nem szereti az ecet illatát. Ha szeretnénk őket távol tartani az otthonunktól, tegyünk egy tálkába ecetet és rakjuk ki az ablakba, így nem szállnak be. Az is jó megoldás, ha néhány naponta áttöröljük az ablakkeretét ecetbe mártott ronggyal.

Ha a teraszon, vagy az erkélyen sok darázs és méh repked és tartunk a csípésüktől, készíthetünk nekik csapdát. Egy palackon vágjunk egy nagyobb lyukat, amin be tud repülni a rovar és öntsünk bele édes szörpöt. Tegyük ki a teraszra, a rovar belerepül, de kimenni már nem tud belőle.

Ha méh, vagy darázs repül be a lakásba, fújjuk le hajlakkal. Ettől összeragadnak a szárnyai és leesik.

A legyek és szúnyogok ellen:

Tegyünk egy tálkába kevés vizet, amihez pár csepp babérolajat keverünk, ez elűzi a legyeket. A nyitott ablakok és ajtók közelébe is érdemes egy illóolajos tálkát tenni, így be se repülnek.

Tegyünk az ablakokba cserepes bazsalikomot, az illata elűzi a legyeket és a szúnyogokat. Csak a friss bazsalikom hatásos ellenük, tehát ha kezd elhervadni, tegyünk egy újabb cserepes növényt az ablakba.