A legtöbben nem is tudják, miért olyan fontos, hogy a nők szoknyát viseljenek!

A legősibb időktől fogva a szoknya a nőiességet jelképezte, az energiával foglalkozó szakemberek úgy tartják, hogy az a hölgy aki szoknyát visel összegyűjti a természetes női energiát.

A szoknya a nőiesség szimbóluma volt az egész világon, nem csak egyes országokban. A kínaiak csak kimonót viseltek, az indián nők hosszú kendőket tekertek magukra, az európai nők pedig olyan hosszú ruhákat viseltek amelyek buggyosak és derékban szűkítettek voltak. A régi időkben az emberek szorosabb kapcsolatban voltak a természettel, úgy gondolták, hogy a férfiak a kozmosztól kapták az energiát, a nők pedig a földtől. Nem csoda tehát, hogy a nők gondoskodóbbak és csinosabbak.

A szoknyák nagy többsége kúp alakú ez egyáltalán nem véletlen, régen úgy gondolták, hogy ez a forma segítségükre volt a nőknek abban, hogy felszívják az energiát és a föld erejét, így sikeresebbek lettek. Amikor egy nő csak nadrágot visel, akkor megszakítja a kapcsolatát a földdel. A női energia nagyon fontos egy férfi számára is, ez segít neki abban, hogy nyugodtabb, kiegyensúlyozottabb és stabilabb legyen. Nagyon sok nő csak nadrágot visel, mert több előnye is van, praktikus, kényelmes és divatos is. Az az igazság, hogy a farmernadrág viseletével azt üzenik a nők a férfiaknak, hogy ők is tudnak cipelni, egyik helyről a másikra szaladgálni és különböző problémákat megoldani.

A szoknya hosszúságának nagy szerepe van, valamikor rég úgy gondolták, hogy a szoknya mindenképpen hosszú kell legyen, mert így könnyebben magába szívja és magába tartja a föld energiáját. A hölgyek örömére a mai divat már több lehetőséget kínál számukra, ami a szoknyát és a ruhát illeti. Könnyű és jó érzés nőnek lenni