A Nyugat-Európát sújtó rekkenő hőség miatt a rendőrkutyák speciális lábbelit kaptak

Az utóbbi idők egyik legmelegebb nyarán az Óvilág utcái annyira felforrósodtak, hogy veszélyessé vált rajtuk járni. Nem feltétlenül a tűző napon kell tölteni egy kis időt, ilyenkor könnyű égési sérülést szerezhetünk már akkor is, ha a felforrósodott fémtárgyakhoz érünk, vagy éppen a tüzes aszfalton lépkedünk mezítláb. Ez utóbbitól leginkább az állatok szenvednek ilyentájt, ezért is üdvözölte a KETKES szerkesztősége azt az ötletet, hogy az európai városokban, a rendvédelmi szerveknél szolgálatot teljesítő kutyák speciális lábbelit kapnak.

Európában idén először Svájcban kaptak a rendőrkutyák ilyen speciális lábbeliket. Ez teljesen érthető, hiszen amikor az utcai hőmérők plusz harminc fokot mutatnak, az utcák burkolatának hőmérséklete – függetlenül attól, hogy hol és miből készült – a déli órákban könnyedén elérheti akár az ötven Celsius fokot is! Ekkora hőmérséklet pedig már nemcsak a kutya szolgálati teljesítményét, hanem az eb egészségét is károsan befolyásolja, ilyen ostoba kockázatot egyik szerv sem engedhet meg magának. Ezért is döntöttek – sokak örömére – a kutyacipők mellett.

Ez egyáltalán nem luxus, hanem igenis kötelező intézkedés. A közönséges állampolgárok továbbra is kérhetik, hogy otthonról dolgozzanak, és nem engedik ki házi kedvenceiket a tűző napra, de a rendfenntartó erők dolgozóinak, így a rendőrségi kutyáknak is szolgálatot kell teljesíteniük fagyban és hőségben egyaránt, így a kormányzatnak sosem szabad sajnálni az erre kiadott pénzt.

Egy jól betanított kutya örömmel, és ami a legfontosabb, saját érdekében viseli ezeket a nem mindennapi lábbeliket, így tud tökéletesen megfelelni a vele szemben támasztott követelményeknek.

Ezek a kutyacipők nem csak az égési sérülésektől védik az állatot. Ezek a lábbelik szó szerint az emberi munkaruházat kutyákra szabott változatai, hiszen amellett, hogy tökéletesen illeszkedik azok lábára, véd még a fagytól, az éles törmelékektől és még a talajon lévő veszélyes anyagoktól (mérgektől) is, melyek a szolgálatban lévő kutya útjába kerülhetnek. A modern tervezésnek hála, ezek valódi remekművek, így négylábú kedvenceink még a szolgálatban is jól érezhetik magukat benne.