A régi kávésüvegeket vedd elő, ha eddig azt gondoltad haszontalanok, most mutatunk egy jó ötletet!

Azok az üvegek amelyekben kávé volt, be vannak téve a kamránkba a polcra és el is feledkezünk róluk, ha nincs szükségünk rájuk.

Ma szeretnénk arra biztatni benneteket, hogy ne feledkezzetek meg ezekről a ” kincsekről” mert különböző dekorációkat készíthettek az üvegek felhasználásával.

Mielőtt az üvegeket dekoráljuk, gondoljuk ki a mintát, majd készítsük elő a szükséges dolgokat:

  • zsírtalanító, alkohol vagy aceton a legalkalmasabb
  • szivacs az edény elmosásához
  • csiszolópapír
  • akrilfesték
  • szalvéta
  • lakk a festék lefedésére
  • dekupázs ragasztó

A munka menete

1 Tisztítsuk meg az üveget kívül is, ha a címke nehezen jön le róla, akkor áztassuk be vízbe egy éjszakára. Másnap könnyen megtudjuk tisztítani, ezután töröljük meg majd zsírtalanítsuk.

2. A szivacs segítségével vigyünk fel az üvegre akrilfestéket, majd szárítsuk meg hajszárítóval, hideg levegővel. Ugyan ezt az eljárást kell használjuk a második és a harmadik réteg festék felvitelekor is.

3 Miután a festék teljesen megszáradt, töröljük át csiszolópapírral.

4 Vigyünk fel még egy réteg akrilfestéket az üvegre, de most egy ecset segítségével, hagyjuk megszáradni, majd ismét csiszoljuk simára. Most már elkezdhetünk dolgozni a mintán.

5 Vágjuk ki a szalvétákból azokat a mintákat amelyeket szeretnénk, nem muszáj ollóval vágjuk inkább tépjük a kezünkkel, mert így nem lesznek egyformák a szélei.

6 Ragasszuk fel az üvegre a kiválasztott mintát  dekupázs ragasztóval. Egy szivaccsal dörzsöljük át, majd szárítsuk meg hajszárítóval a felragasztott mintát.

7 Mártsuk bele a szivacsot egy másik színű festékbe, majd óvatosan fessük le az üveg felületét.

8 Az üveg kupakját is dekoráljuk ugyanúgy, ha a kupak műanyag,  előbb dörzsöljük át csiszolópapírral.

9 Fessük be a dekorált üvegünket egy réteg lakkal, majd hagyjuk száradni egy éjszakát. Elkészült a csodálatos színekben pompázó üvegünk.