Akupresszúrás pont a stressz és a fájdalom csökkentéséhez és más problémák kezeléséhez

Előfordul, hogy a modern orvosságok nem hozzák meg a várt eredményt. Ha a világon egyetlen gyógyszer sem képes megoldani a problémánkat, mégis mitévők legyünk? Sok természetgyógyász esküszik az akupresszúrára, mint az összes gyógymód alfájára és omegájára. Sok más pont mellett a testünkön az LV 3 pont nagyon hatékony többféle panaszra és az általános egészségi állapot javításához.

A lábközépcsont közelében található LV 3 pont – avagy Thai Chong – a Máj 3 pont, mivel a máj meridiánhoz kapcsolódik, ami összeköti testünk számos pontját, így több oldalról is támogatja egészségünket.

Az LV 3 pont stimulálásával így befolyásolhatjuk testünk működését:

1. Stresszcsökkentés

Az LV 3 pont pozitívan hat a stressz szintre, javítja a koncentrációt és az éles gondolkodást. Állítólag csökkenti a fáradtságot is.

2. Fájdalomcsökkentés

Az LV 3 pont képes csökkenteni a fájdalmat, köszönhetően a derékkal való összeköttetésének. A nemi problémák – pl. a menstruációs görcsök – szintén csökkenthetők az LV 3 pont stimulálásával. Szemproblémák és fejfájás ellen is hatékony.

3. Emésztés

Az LV 3 gyógyíthatja az emésztési zavarokat, a gyomorbántalmakat, még a másnaposságot is. Ha ezzel a ponttal serkentjük az anyagcserét, könnyebben fogyhatunk.

4. Depresszió ellen

Vizsgálatok szerint az LV 3 pont segítségével javulást érhetünk el szorongás, idegesség, depresszió és álmatlanság esetén.

5. Parkinson-kór ellen

Az LV 3 pontot hagyományosan használták a Parkinson-kór okozta remegés kezelésére.

Hogy megtaláljuk ezt a pontot, legyünk mezítláb. A nagylábujj és a mellette lévő ujj közti területen az ujjunkat mozgassuk két ujjnyi szélességben lefelé. Közvetlenül a kiálló csont közelében, de nem azon található. Finoman masszírozzuk ezt a területet egyszerre rövid ideig, naponta néhány alkalommal.

Szabadon kísérletezhetsz az LV 3 és más akupresszúrás pontok finom stimulálásával, de ajánlott ezt elővigyázatossággal végezni, mivel ez a módszer beláthatatlan következményekkel járhat egészségünkre nézve. A szakemberek azt javasolják, hogy aki reumás ízületi gyulladásban szenved, visszere van vagy terhes, az kerülje ezt a módszert, mivel komplikációkat okozhat. Akinek szívbetegsége vagy tumora van, konzultáljon orvosával, mielőtt kipróbálná. Erősen ajánlott, hogy az akupunktúrával ne kísérletezzünk önállóan, mivel a komoly sérülések veszélye is fennáll. Vegyük igénybe szakképzett ember szolgáltatásait!