Anyósom nagyon jó asszony, csak az a baj vele, hogy mindent elnéz a sógornőmnek

Anyósom egy nagyon jó asszony csak az a baj vele, hogy hiszékeny, bármit megtesz a családért.

Amikor a lánya arra kérte, hogy adja el a lakását és költözzön hozzá azért, hogy a lánya ki tudja fizetni az adósságait, anyósom igent mondott. A lánya azonnal elvette a lakás árát és kifizette a tartozásait. Anyósom úgy gondolta, majd besegít a lányának, vigyáz az unokára.

Egy hónap sem telt el amikor a sógornőm az édesanyját idősek otthonába vitte, mert az túl zajos volt és sűrűn megbetegedett. A férjemmel úgy döntöttünk, hogy anyósom nálunk fog lakni, mert az idősek házában nem érezte jól magát, nagyon le is fogyott.

Velünk jól érezte magát csak mindig azt gondolta, hogy zavar minket. A nyugdíjat egy borítékban őrizgette azért, hogy nekünk adja, főzött, takarított nálunk, mi meg mindig próbáltuk meggyőzni, hogy ne fárassza magát, pihenjen.

Ez nem ment így sokáig, úgy döntöttünk, hogy veszünk neki egy házat falun, találtunk is egy bútorozott kis házat amelyhez tartozott egy kiskert is. A ház megvásárlásához, egy kisebb kölcsönt kellett felvennünk, majd a férjem nevére írattuk azért, hogy a sógornőm ne követelhessen semmit anyósomtól.

Amikor megmutattuk anyósomnak a házat, sírt örömében, szegény mindig csak azt ismételgette, hogy az én házam. Nagyon tetszett neki a kert, már azt is tudta miket fog ültetni, az ablakok alá pedig virágokat akart.

Sűrűn meglátogattuk őt, mindig friss zöldséggel és gyümölcsökkel kényeztetett minket, jól érezte magát a kis otthonában. Rövid időn belül a sógornőm megtudta, hogy az édesanyjának van egy háza és elment meglátogatni őt, vitte magával a gyerekét is.

Bocsánatot kért anyósomtól azért amit tett vele, anyósom pedig megbocsátott neki, mert nagyon szereti az unokáját. A sógornőm és a gyerek anyósomhoz költöztek, de csak addig laktak nála ameddig a sógornőm megtudta, hogy a ház a testvére nevén van, füstbe ment a terve. Szóba se áll anyósommal és velünk se.

Az anyósom háza szép és kényelmes, a kiskert tele van zöldséggel és gyümölccsel meg rengeteg virággal. A barátai és a szomszédai átjárnak hozzá beszélgetni a mindennapjaikról, anyósom híres lett a faluban a gyünyörű epertermései miatt.

Anyósom nagyon jó asszony, az unokája miatt sok mindent megbocsájtott a lányának. Egy dologban biztos vagyok, a férjem és én a legjobb döntést hoztuk amikor házat vettünk anyósomnak, mert nagyon jól érzi magát benne és legalább tíz évet fiatalodott.