Átrendezem az otthonom! Hol vegyem meg a bútorokat?

bútor webáruház
bútor webáruház

Gigantikus áruházak, kiskereskedések, webshopok – ez a három legnépszerűbb hely a bútorvásárlásra. Ha átrendezed az otthonod, felfrissítenéd az enteriőrt, érdemes átgondolni, melyik helyen szerezd be ehhez az eszközöket. Az előnyöket és a hátrányokat soroltuk fel.

A multik előnye a szinte végtelen kínálat

A bútorvásárlás egész napos közösségi program lehet a család számára, ha multinacionális üzlethálózatot választanak erre a célra. Ezek a helyek nem csak a bútorokra specializálódnak, ezernyi kiegészítőt, praktikus és ötletes eszközt kínálnak, ráadásul érkezési lehetőségekkel, a gyermekek részére pedig játszóházzal is felszereltek. Nem véletlen, hogy egy ilyen multiba nem lehet néhány percre „beugrani”, a bemutatótérben kialakított labirintusból órák alatt jutnak ki a legtöbben. Persze nincs ezzel baj, csak tudni kell, mi a cél. Ha inspirálódna az ember, ötleteket gyűjtene, átgondolná a lehetőségeket, itt a legnagyobb a választék. Több ezer négyzetméteren több tízezer termék sorakozik, mindegyikből bőséges forma- és színválasztékkal, így könnyebb lesz megtalálni a legtökéletesebb darabokat. Ami a hátránya, hogy ezek a bútorok szinte minden esetben lapra szerelve vásárolhatók meg, azaz otthon további órákba és sokszor némi idegeskedésbe kerül az összeszerelésük.

A legtöbb segítséget a kiskereskedésekben kaphatjuk

A kisebb bútorboltok specifikusabbak, itt valóban csak bútorokat talál az ember, azokhoz viszont átfogó segítséget kaphat. Egy multinál nem kísér végig minket egy eladó, hogy segítsen választani, egy családi vállalkozás esetében viszont sokszor a tulajdonos áll a pult mögött, aki ha kell, kikérdezi az igényeket, majd a tapasztalatát kiaknázva megmutatja a lehetőségeket. Ami az árakat illeti, a multi olykor olcsóbb, a kiskereskedésekben azonban rugalmasabbak az emberrel – a kiszállítást bizonyos helyeken bele lehet alkudni az árba, és több tétel vásárlása esetén kedvezményre is számíthatunk. A választék kisebb, de legalább élőben láthatjuk azt a terméket, amelyet az otthonunkban is szeretnénk megcsodálni. Az pedig a dolog érzelmi oldala, hogy egy helyi kiskereskedés, családi vállalkozás támogatása jó a közösségnek is.

Egyre felkapottabbak a webáruházak

A bútor webáruház megszokott online szolgáltatás 2020-ban, semmi meglepő nincs abban, ha valaki úgy válogatja össze álomotthonának darabjait, hogy azokat csak a képernyőn keresztül nézi meg. A stúdiófotók csalhatnak kicsit, ám a termék a legfontosabb paramétereiben megegyezik majd a képen láthatóval, egész egyszerűen azért, mert nem járathatja le magát egy cég a félrevezető hirdetéseivel. A webshopok sokszor tervezőprogramokkal is segítenek, így el tudjuk helyezni a kívánt bútordarabot egy szobában, megtekintve, milyen az összhatás. Szintén hatalmas előny, hogy a kiszállítás is megoldottá válik, a bútort házhoz viszi az eladó cég, nem kell bajlódni a teherautóra való fel- és lepakolással. Selejtes termék érkezett? Ez is előfordulhat, ám ha az átvételkor sérülést látunk a dobozon, és lefotózzuk azt, kicseréli a hibás darabot a webáruház. A kibontáskor érdemes folyamatosan fényképezni, az okostelefonok világában ez már nem jelentet problémát. Ha bármilyen hiba kerül a rendszerbe, azt azonnal jelezni kell, a legtöbb cég nyitottan áll ezekhez. Bár sokan még mindig félnek az online vásárlástól, ennél egyszerűbb megoldás jelenleg nem létezik.