Az emberek akkor akarnak gyereket amikor elégedetlenek az életükkel

Cristian Tudor Popescu, újságíró véleménye szerint a születések száma a gazdasági élettől függ, de nem úgy, ahogyan azt gondolnánk: az emberek minél elégedettebbek az életükkel, annál kevésbé szeretnének gyereket.

Erre a kijelentésére példaképp Finnországot hozta fel, mert ennek az országnak jó a gazdasági élete, de a születések száma nagyon lecsökkent. „A gyerekek a szülők számára készülnek, ne mondjátok nekem, hogy azok akik gyereket akarnak az ország demográfiáját tartják szem előtt. Most olyat fogok mondani amit nehéz lesz megemészteni, az emberek akkor akarnak gyereket amikor nincsenek megelégedve a saját életükkel.” – nyilatkozta Cristian Tudor Popescu.”

Amikor az embereknek zsúfolt, elfoglalt életük van érzelmi és professzionális szempontból is akkor nem érzik azt, hogy gyereket szeretnének. Többségében azok az emberek akarnak gyereket akik szegények, elégedetlenek a társadalmi életükkel, akiknek nem sikerültek a megálmodott céljaik, ők mindezt szeretnék átadni a gyermekeiknek: csinálják meg ők amit nekem nem sikerült és legyen aki gondoskodjon rólam idős koromban. – hozzátette az újságíró.

Egy olyan országban mint Finnország, az időseknek nincs szükségük gyerekekre, mert olyan nyugdíjuk van amiből meg tudnak élni.