Szlovákia már ebben is előttünk jár: betiltják a cirkuszi állatok használatát! Hatalmas lépés az állatokért!

Végre!! Nagyon örülök! Az egész világon ezt kellene tenni! A cirkuszokban szerepeljen bohóc, meg légtornász, legyenek akrobata mutatványok… de az állatoknak nem ez a természetes közege! Az ő kizsákmányolásuk kínzós!! És nem csak a cirkuszi állatokat, hanem mondjuk a lóversenyt, az egész napos pónilovagoltatást rendezvényeken, a nyuszisimogatókat stb. is betiltanám.

Pont az állatok miatt nem járunk cirkuszba! Sosem értettem, hogy az emberek miért élvezik azt ahogy a szerencsétlen állatokat ugráltatják. Itthon is követendő példa kellene, hogy legyen!

Tegnapi hír, miszerint már Spanyolországban is léptek ez ügyben:

Mit szóltok a döntéshez?

Közzétette: Kasza Tibor – 2019. április 8., hétfő

És itthon mikor jutunk el idáig?

Az Európai Unió 28 országából 20-ban már betiltották a vadállatok cirkuszban való szerepeltetését. Sok helyen háziállatok sem léphetnek a porondra. Legyen hazánk a következő, amely nemet mond érző, értelmes lények ilyen jellegű kizsákmányolására! A petíció célja, hogy minél többen hangot adjunk véleményünknek és rávegyük a törvényalkotókat, hogy foglalkozzanak az üggyel: https://www.peticiok.com/magyarorszagon_is_tiltsak_be_az_allatok_cirkuszban_valo_szerepleset?uv=10470057