Az igazság a házasságról: Michelle Obama posztját minden párnak el kéne olvasnia!

Házassági leckék az Obamáktól

Kétségtelen, hogy Michelle az egyik legnagyszerűbb nő a világon. Ha rá nézel, látod a hatalmat, a nyugalmat, a kedvességet. Az USA korábbi first ladyje férje elnökségének nyolc éve alatt egy alkalmat sem mulasztott el arra, hogy a béke, a szeretet, és a bölcsesség fontosságát hangoztassa.

Michelle Obama útja

Annak ellenére, hogy már nincs hatalomban, továbbra sem felejti el felhívni a fiatal amerikaiak figyelmét arra, hogy a lehetőség, az erő bennük van, csak használniuk kell azt. „Szeretném, ha a fiatalságunk tudná, hogy számítanak, ide tartoznak. Úgyhogy ne féljenek. Fókuszáljanak. Legyenek reményteljesek, és határozottak. Építsék fel magukat a jó oktatás segítésével, aztán menjenek, és használják a megszerzett tudásukat arra, hogy olyan országot építsenek, amilyenre vágynak. A remény példáját kövesség, és soha ne a félelemét.” – Mondta egyszer Michelle.

Michelle Obama házassági tippjei

Az alábbi tanácsok emlékeztetnek minket arra, hogy a komoly hatalmi pozícióban lévő emberek is ugyanolyan normális feleségek és anyák, mint mi.

1. Semmi sem veszélyezteti jobban egy feleség biztonságérzetét, mint egy másik nő gondolata, aki verseng a férje figyelméért és szeretetéért. Semmi sem fájdalmasabb, sértőbb, és megalázóbb ennél.

2. A házasság virágzik, amikor a pár együtt dolgoznak rajta, amikor a férj és a feleség úgy dönt, hogy a közös érdekeik előbbre valóak az egyénieknél. A jó házasságok nem csak megtörténnek. A jó házasság kemény munka eredménye.

3. A gyermekeid figyelnek téged, és az alapján alkotnak véleményt a szeretetről, az elköteleződésről és a házasságról, amit a szüleiktől látnak. Adj nekik reményt. Érd el, hogy vágyakozzanak a házasság után.

4. Férjek figyelmébe: Az, hogy más nők vonzónak tűnnek, azért van, mert valaki gondoskodik róluk. A fű mindig zöld ott, ahol öntözik. Ahelyett, hogy a kerítés másik oldalán lévő fűben gyönyörködsz, öntözd, műveld a sajátod. Bárki megcsodálhat egy gyönyörű nőt, de egy igazi úriember szükséges ahhoz, hogy egy nő csodálatos maradhasson.

5. A sikeres házasság nem igényel nagy házat, tökéletes, hibátlan partnert, sok pénzt a bankszámlán, vagy drága autót. Meglehet mindened a felsoroltak közül, de attól még a házasságod lehet rossz. A sikeres házasság megköveteli az őszinteséget, az elkötelezettséget, és az önzetlen szeretetet.

6. A téged körülvevő emberek a házasságodra is nagy befolyással lehetnek. A barátaid jobbá vagy rosszabbá is tehetik a házasságod. Válaszd meg őket bölcsen.

7. Egy fél egyedül sosem elég arra, hogy jó házasságot építsen, ha a másik elkötelezte magát az ellenkezője mellett. A házasság csak akkor működik, ha a férj és a feleség együttesen dolgoznak rajta.

8. Ne vedd magától értetődőnek a partnered. Ne használd ki szelídségét és jóságát. Ne élj vissza a bizalmával. Minden bizonnyal megbánnád, ha elveszítenéd azt, aki ennyire sokat jelent neked.