Az ismeretlen férfi megpróbálta elrabolni a fiút, de nem tudta megtenni, és elképedt, amikor a gyermek ezt a három szót mondta neki…

Nehéz időket élünk, amikor a gyermekeket mindkét szülőnek kivételes figyelemmel kell követni. De a munka, a családi ügyek intézése és hasonló dolgok gyakran arra kényszerítenek minket, hogy a gyermekünket egyedül hagyjuk, vagy jobb esetben rokonoknál, barátoknál, illetve ismerősöknél.

Most elmondunk egy trükköt, amellyel egy igencsak óvatos anya képes volt zseniálisan megoldani ezt a problémát.

Képzeljük el a következő helyzetet: egy 8 éves fiúhoz odalép egy ismeretlen férfi, és azt mondja, hogy menjen vele, mert az anyukája megkérte, hogy ő menjen érte. De a fiú nem jött zavarba, hanem eképpen válaszolt: „És mi a jelszó?”

Látva, hogy az idegen férfi zavarba jött, és nem tudja, mit válaszoljon, a gyerek elfutott. És nagyon helyesen cselekedett, mert megbeszélték az édesanyjával, hogy ha nem ő megy érte, hanem valaki mást küld maga helyett a kisfiúért, akkor ennek a személynek meg kell adnia a jelszót, amit korábban meghatároztak.

Talán ez a ravasz trükk egy napon megmenthet minket és gyermekünket egy szörnyűségtől. Ezért úgy gondolom, hogy minden szülőnek követnie kell ezt az anyát. A jelszó kigondolása mindössze 5 perc, de életet menthet! Amikor a gyermekekről van szó, a gondatlanság katasztrofális következményekkel járhat.