Az összes érmet a magyarok szerezték meg a gyorsíró világbajnokságon

Valamennyi dobogós helyet a magyar Országgyűlés gyorsírói hozták el az olaszországi gyorsíró világbajnokságról. Az aranyérmes Vicai Erika lett, aki ezzel megvédte világbajnoki címét – számolt be róla az Országgyűlés sajtófőnöke – írja a 24.hu.

Szilágyi Zoltán közleménye szerint a Szardínián megrendezett 52. Intersteno Kongresszus és Világbajnokságon Vicai Erika mögött végzett Madarász Mária és Árvayné Dani Judit, az ötödik helyet pedig Horvát Éva Szilviának sikerült megszereznie.

A világbajnoki címvédő Vicai Erika korábban 1991-ben, 2009-ben és 2017-ben is első lett. Az Országgyűlés gyorsírói hosszú évek óta remekül szerepelnek a kétévente megrendezésre kerülő vb-n, ahol az idén 30 ország 200 versenyzője indult szövegszerkesztés, gépírás, beszédíró gépírás, jegyzőkönyvvezetés és gyorsírás kategóriában.

Óriási siker! Elverték a világot az Országgyűlés gyorsírói. Vicai Erika világbajnok lett, de mind a három dobogós helyen a magyarok végeztek, mindezt 30 ország 200 versenyzője között. Gratulálunk! 👏

Közzétette: atv.hu – 2019. július 19., péntek

A 30 fős magyar csapatból a Budapesti XVIII-XIX. Kerületi Bíróság tisztviselője, Kollárikné Terjéki Krisztina ezüstérmet szerzett jegyzőkönyvvezetés kategóriában.

A sajtófőnök közleménye szerint a Intersteno a világ gyors és gépíróit, valamint szövegszerkesztőit tömörítő szervezet, mely a világbajnoksággal egy időben, kétévente tartja kongresszusát, ahol a szakma legjobbjai osztják meg egymással tapasztalataikat különböző témákban, például a parlamenti naplók készítésével kapcsolatban.