Az RTL Klub szavazásán Bálint Gazda lett a tavalyi év embere

2020 is mozgalmasan telik Bálint Gazda számára. Az „ország kertésze” az év elején az RTL Klub híradójának Év Embere díját vehette át, amit nagy megtiszteltetésnek élt meg. Mint akkor elmondta, nagy ajándéknak tartja, hogy az emberek a mai napig kíváncsiak rá és kertészeti tanácsaira, a sok szeretet, amit kap, rendkívül jól esik neki.

Gyuri Bácsi a közösségi médiában is rendkívül aktív, Facebook oldalát közel félmillióan kedvelik. A népszerű kertészmérnök az interneten hasznos tanácsokat ad, és érdekes, figyelemreméltó cikkeket, információkat oszt meg nagyszámú követőtáborával.

A jövő hónapban 101. életévét betöltő Bálint Gazdának tavaly egy könyve is megjelent Bánó András közreműködésével Bálint Gazda, a százéves kertész címmel. A könyvből sok minden kiderül Bálint fiatalkoráról, az átélt tragédiákról, és arról, hogyan vészelte át a történelem viharos időszakait.

Mivel Gyuri bácsi már nyugdíjasként lett országosan ismert (Az Ablak című műsor révén), az ezt megelőző időszakról a széles közvélemény jóval kevesebbet tudhatott, ám a kötetnek köszönhetően az olvasók teljesebb képet kaphatnak Bálint Gazdáról.