Bámulatos példa minden házaspárnak: így szabadulj meg a felesleges vitáktól!

Élt egyszer egy idős asszony és egy idős ember, egész életükben boldogan, szeretetben, veszekedés nélkül éltek, de idős korukra minden megváltozott. Az öregember mondott egy szót, az asszony rögtön két szóval válaszolt rá, így örökös vita alakult ki közöttük.

Az egyik szomszédasszony meghallotta a sok vitát, majd egy napon így szólt az öregasszonyhoz:

– Te nem unod, hogy minden nap egyre többet vitatkoztok a férjeddel? Menj el ahhoz a varázslónőhöz, aki a falu végén lakik, ő biztosan segíteni fog neked megoldani ezt a problémát.

Az öregasszony gondolkodni kezdett elhatározta, hogy elmegy a varázslónőhöz úgysincs vesztenivalója. Amikor megérkezett a varázslónőhöz, elmondta neki, hogy állandóan csak veszekednek a férjével, már ahhoz sincs kedve, hogy vele éljen.

A varázslónő azonnal megértette a problémát, bement a házba, kihozott egy vödör vizet, majd a víz fölé hajolt és suttogott valamit, ezután beletöltötte a vizet egy befőttesüvegbe, majd átadta az öregasszonynak és a következőket mondta:

– Amikor kialakul egy vita köztetek, vegyél a szádba egy kevés vizet, ne nyeld le csak tartsd a szádban addig ameddig az öreg le nem csillapodik. Ha megfogadod a tanácsom akkor minden jóra fordul.

Az öregasszony megköszönte a MÁGIKUS” vizet majd hazament. Ahogy átlépte a házuk küszöbét az öregember máris elkezdett kiabálni:

– Hol voltál ilyen sokáig, már rég meg kellett volna fejned a tehenet! És elkezdte szidalmazni az öregasszonyt.

Az öregasszony bevett a szájába egy kevés MÁGIKUS vizet, majd a szájában tartotta ahogyan azt a varázsnő tanácsolta.

Az öreg látta, hogy a felesége nem reagál, nem szólt semmit, így azon nyomban elhallgatott ő is. Örült az öregasszony most már elhitte, hogy ez a víz tényleg mágikus.
Betette a befőttesüvegben lévő vizet a szekrénybe, majd kiment tehenet fejni, az udvaron megbotlott, a vödör tej mind kifolyt.

Az öregember ismét letámadta őt:

– Soha nem figyelsz a lábad elé, mindig máshol jár az eszed.
Az öregasszony gyorsan válaszolni akart, de eszébe jutott, hogy mit mondott a jósnő. Beszaladt a házba, újra vett egy kevés vizet a szájába, majd várt. Látni akarta, hogy mi történik.

Az öreg látta, hogy a felesége nem válaszol vissza neki, csodálkozott is rajta, de elhallgatott ő is.

Attól kezdve úgy éltek mint fiatalkorukban, ha az öreg kiabálni kezdett, az öregasszony vízzel a szájában hallgatott, így sohasem veszekedtek többé.

Ez egy igazi csoda!