A barátai csak nevettek rajta, hogy egy alkoholista lakását vette meg. A lakásfelújítás eredménye azonban mindenkit lenyűgözött!

A lakásfelújítás és az új lakás berendezése során minden alkalommal felmerülő probléma, hogy a rendelkezésre álló helyet lehetőség szerint megpróbáljuk a leghasznosabban és legjobban kihasználni. Ez különösen akkor fontos, ha a lakásban kevés hely áll rendelkezésre. Ezenkívül nem csak a praktikus szempontokat kell figyelembe venni, hanem szépnek, kényelmesnek és otthonosnak is kell lennie a végeredménynek.

A Ketkes.com szerkesztői összegyűjtöttek és most megmutatnak neked 15 fantasztikus ötletet, hogy hogyan tudod lakásod belterét multifunkcióssá és széppé alakítani egyszerre. Biztosak vagyunk benne, hogy az alábbi felsorolásból te is találsz majd olyat, ami elnyeri a tetszésedet!

Variációk lakás belterének kialakítására

1. Ha van a lakásban állat, annak is biztosítani kell a megfelelő életteret. Hogy ez ne szoba közepén legyen és ne foglaljon el sok hasznos helyet, nyugodtan áthelyezhetjük példának okáért a lépcső alá.

2. Egy ilyen hely kialakítása nem csak szórakoztató, de kiváló lehetőség a barátok fogadására, valóságos oázis a semmi közepén. És emellett nagyon stílusos is!

3. Csodás hely a kikapcsolódásra, ha a háttérben felhők úsznak, a földön (ágyon) pedig rengeteg felhőformájú párna. Egyszerűen ideális!

4. Ha több gyerek is van a házban, a legjobb megoldás az emeletes ágy. Így rengeteg helyet spórolhatunk meg és egyben kiváló játszóteret biztosítunk a gyermekek részére.

5. Ez azoknak lesz pompás ötlet, akik családi házban laknak, illetve nyaralóval rendelkeznek. Nyáron kinyit a bár, és indulhat a buli!

6. A lépcső alatti hely sok esetben kihasználatlan. Miért ne csinálhatnánk belőle egy ilyen otthonos kis pihenősarkot?

7. Ez is egy lehetőség a lépcső alatti hely kihasználására: kényelmes dolgozó sarok.

8. Csillagos ég a hálószobában, hát nem romantikus? Mindez nem elérhetetlen, mindössze sok kis izzóra lesz szükség és a mennyezet egy kis darabját kell csak átalakítani.

9. Ez egy tökéletes megoldás a kicsi, egyszobás lakásokba. Egyszerűen zseniális!

10. Az ajtókat polcként is fel lehet használni.

11. Íme, egy tökéletes megoldás a kis méretű konyhákba! Így lesz a szekrényből munkaasztal, majd a munka végeztével újra szekrény.

12. Ha már fürdőszoba, akkor az legyen ilyen! Szépség- és egészségszalon, mindez a te lakásodban!

13. A bútorok esetében a teljes és tökéletes helykihasználására kell törekedni.

14. Egy ilyen kandalló mellett könnyen felmelegíthetjük testünket, lelkünket.

15. Tűz és víz. A két legerősebb elem. Képzeld el, milyen lehet egy ilyen fürdőszobában relaxálni.

Ezek voltak hát szerkesztőségünk ötletei. Attól függetlenül, hogy nagy, vagy kicsi az adott helyiség, minden szobát be lehet rendezni szépen, otthonosan. A legfontosabb mindig az, hogy pontosan meghatározzuk a vágyainkat, illetve, hogy a felújítást, berendezést kreatívan valósítsuk meg. Manapság már számos és kiváló minőségű, ráadásul biztonságos alapanyagot vásárolhatunk, melyek követ, nemes fát, márványt, bársonyt utánoznak, így lehetőségek hatalmas tárháza áll rendelkezésünkre, gyakorlatilag lakás-, illetve háztípustól függetlenül.

Kívánunk sok sikert és kreativitást a lakásfelújításhoz! Amennyiben tetszettek ezek a fantasztikus ötletek, ne feledd megosztani barátaiddal, ismerőseiddel sem!