Egy bölcs nő egyszer azt mondta: „Teszek én erre az egészre…” És boldogan élt, míg meg nem halt

A mai felgyorsult világunk egyik hátulütője, hogy sokszor tapasztalunk feszültséges és stresszt az életünkbe. Bár sokak számára a stressz mindennapos kevesen ismernek stressz levezető technikákat.

10 perces stressz oldás

Én most 4 nagyon egyszerű és gyors technikát szeretnék Önnek bemutatni, amelyeket felkelés után és lefekvés előtt érdemes tetszőleges sorrendben elvégezni!

1. Az érzelmi stressz feloldása

Egyik kezét tegye a homlokára,a másikat a tarkójára,hunyja be a szemét és mindkét irányban körözzön a szemével ötször-hatszor,lassan – közben gondoljon arra a stresszhelyzetre amitől tart a (következő) nap folyamán.

2. A csecsemőmirigy kopogtatása

A mellkas közepén,a szegycsont felső része mögötti terület testünk meridiánjainak energiairányító központja,a csecsemőmirigy. Lazán zárja kezét ökölbe és 8-10 szer kopogtassa meg a mirigyet,kb. 5cm-rel a kulcscsont alatt. Az ellazulás jele,ha úgy érzi mély levegőt kell vennie.

3. A fül bekapcsolása 

Vegye fülcimpáit a hüvelyk- és mutatóujjai közé,és egyidejűleg masszírozza azokat,míg fel nem melegszenek. Közben enyhén húzza a cimpákat kifelé. Ez a mozdulatsor javítja a koncentrációt.

4. Keresztező mozgás dúdolással 

Álljon fel és jobb könyökét 20-30 szor érintse felhúzott ball térdéhez,majd fordítva. Mindenképpen énekeljen,vagy dúdoljon közben,így nemcsak oldja a testi feszültséget,de a két agyfélteke integrálásával megnövelheti szellemi teljesítőképességét.

Life Advisor

További írásaimat a pozitivitás és motiváció forrásáról, inspirációval és működő tanácsokkal lifeadvisor.blog.hu weboldalon olvashatod. Csatlakozz Facebook oldalunkhoz is!

Annak érdekében, hogy ne maradj le semmiről, hogy láthasd a legújabb posztjainkat, idézeteinket, videóinkat…