Egy bölcs ötlet, hogyan lehet boldoggá tenni egy fáradt anyát!

(foto: commons.wikimedia.org, Angie)

Élt egyszer egy házaspár, több gyermekük volt de pénzük nem túl sok. Az édesanya egész nap mosott, főzött, takarított, a gyerekek rosszalkodtak, ő pedig kiabált rájuk. Fáradt volt és feszült, egy napon elment a rabbihoz és megkérdezte :”Hogyan legyek jó anya?”

Boldogan jött ki tőle, mintha attól a naptól kezdve minden jóra fordult volna. Nem, nem volt több pénzük és a gyerekek sem lettek jobbak. Anya viszont már nem kiabált, nem veszekedett, nem volt olyan feszült, de sokkal többet mosolygott. Hetente egyszer elment a piacra, mikor hazaért, bezárkózott az egyik szobába és ott töltött néhány órát.

A gyerekek nagyon kíváncsiak voltak, mert nem tudták mit csinál minden héten az édesanyjuk. Ekkor megszegték a szabályt és benyitottak hozzá. Az anyuka nyugodtan ült az asztalnál, egy csésze tea és egy finom sütemény mellett.

A gyerekek kiabálni kezdtek – „Anya mit csinálsz, ránk ki fog vigyázni?”

„Pssssssszzzzztttt, maradjatok csendben! Boldog anyává válok!” – válaszolta nekik.

Néha adjunk magunknak egy kis pihenőt, nem baj, ha nincs elmosogatva, ha nincs kimosva a ruha, vagy fel kell porszívózni. A család azt is kibírja, ha csak hideg étel lesz vacsorára, egy fáradt és feszült anya nem boldog, ezért a szeretteit sem tudja boldoggá tenni. Üljünk le egy percre, igyunk meg egy csésze teát és ne törődjünk a házimunkával és semmi mással.

Kedves férjek, apák! Ha azt szeretnétek, hogy a ház asszonya nyugodt és boldog legyen, néha enyhítsétek a terheit, vigyázzatok egy kicsit a gyerekekre, hogy anya is feltöltődhessen energiával, mert erre neki is szüksége van.