Egy étterem nagyikat alkalmazott, hogy igazi házias finomságokat főzzenek! Bámulatos sikere van!

A legjobb szakács által készített étel sem hasonlítható össze egy nagymama főztjével, sokaknak ez a véleménye, köztük az olasz származású Jody Scaravella-nak is.

Jody annyira szerette a nagymamája által készített ételeket, hogy a saját éttermébe több nagymamát alkalmazott, ők készítik a finomabbnál – finomabb ételeket. Amikor Jody kicsi volt, a nagymamája vezette a háztartást, tradicionális és olasz ételek receptjeit használva. 13 éve nyitotta meg Jody az éttermét „Enoteca Maria” néven New York-ban, ahol szerette volna megismertetni az emberekkel az igazi házilag készített ételek ízét.

A helyi újságban feladott egy hirdetést „Olasz nagymamákat keresek, akik ismerik a tradicionális olasz ételeket.” Kis idő elteltével néhány nagymama korú hölgy jelentkezett nála, ezek közül kiválasztott 7 személyt akinek volt tapasztalata az olasz ételek elkészítésében.

Mindegyik idős hölgy elkészíti a hét egyik napján az általa legkedveltebb ételt. Jody ötlete szenzációs volt, már nem csak olasz nagymamákat hívott meg, hogy megmutassák a főzési tudományukat, hanem a föld minden részéről érkeztek vállalkozókedvű nagymamák. Így az Enoteca Maria  nemzetközi étteremmé vált, az olasz szakácsnők mellett, argentínai, algériai, orosz, dominikai, lengyel és nigériai nagymamák is főznek a konyhán.

E mellett az étteremben dolgozik egy nagy tudású szakács, Giuseppe nagyapa aki a legkülönbözőbb és legfinomabb tésztaételeket készíti.

A nagymamák megértik egymást?

Néha vannak kisebb veszekedések, amikor a nagymamák összegyűlnek azért mert mindegyik megszokta azt, hogy önálló a saját konyhájában – nyilatkozta Scaravella. Néha izzik a levegő.

Jody étterme nagyon közismert, az emberek a világ minden részéről foglalnak asztalt nála, már előre 6 hónappal. Aki ebben az étteremben megfordul az nem csak a finom ételeket élvezheti, hanem itt a vendégek úgy érzik magukat mint a nagyiknál az unokák. Az étterem tulajdonosa elismerte, hogy ezek a hölgyek együtt egy különleges atmoszférát biztosítanak az étterem számára. Egyetlen étel sem lehet olyan finom, mint a nagymama főztje, ezért is lett annyira sikeres ez az ötlet!