Egy idős hölgy a boltban vásárolt, de a pénztáros azt mondta, nem elég mindenre a pénze… ekkor egy jólelkű ember segített rajta!

Dirk – Oliver Lange, író a boltba ment, hogy kávét vegyen, és a következő dolog történt sorbanállás közben:

Kávét akartam venni, amikor a pénztárhoz értem, egy idős hölgy állt előttem a sorban. Jól öltözött volt, de az arcán látszott, hogy az élet megviselte.

A kosarában egy kenyér, hús, tej és egy tábla csokoládé volt, 2 euró 18 cent lesz, mondta a pénztáros az idős hölgynek. A hölgy a zsebébe nyúlt és elővett egy marék aprópénzt. A sorbanállók és a pénztáros is kezdte elveszíteni a türelmét a sok aprópénz láttán.

A pénztáros megszámolta az aprót, majd szólt a hölgynek, hogy nem elég a pénz a kiválasztott termékek megvásárlására, hiányzik még 50 cent.

– Ennyi az összes pénzem, mondta a hölgy.
– Akkor le kell mondania az egyik termékről, mondta a pénztáros.

A hölgy rámutatott a csokoládéra.
Abban a percben gombócot éreztem a torkomban, majd intettem a pénztárosnak, hogy kifizetem én az idős hölgy termékeit, odanyújtottam 50 eurót, majd jeleztem a pénztárosnak, hogy abból adjon visszajárót az idős hölgynek. Hála Istennek a pénztáros megértette mit szeretnék, átnyújtotta a visszajárót is a hölgynek, majd megköszönte a vásárlást.

Az emberek a hátam mögött tágra nyílt szemekkel figyeltek, nekem pedig fontos volt, hogy ne sértsem meg az idős hölgyet, azért nem adtam a pénzt a kezébe, hogy kifizesse a vásárolt termékeket. Azt szerettem volna, hogy ismét érezze azt, hogy meg tud vásárolni több dolgot is.

Az idős hölgy könnyes szemekkel mondott köszönetet nekem és megölelt, majd fogta a csomagját, rám mosolygott és a kijárat felé indult.

Ekkor azt kérdeztem tőle, hogy megtenne-e nekem egy szívességet?
– Mit kellene tennem? – kérdezte az idős hölgy.
– Kérném szépen, hogy forduljon vissza és vásárolja meg azokat a dolgokat, amire szüksége van.

A hölgy bólintott, majd visszafordult vásárolni.
Nagyon jó érzés töltött el.

Miközben a kávémat iszogattam ez a találkozás járt a fejemben és annyira örültem, hogy lementem aznap reggel kávéért, valami különleges érzés fogott el és jól éreztem magam.
Ez egy csodálatos nap volt!

Ezt a történetet azért osztottam meg veletek, mert leírja azt az érzést amit a lelkünkben érzünk, akkor amikor jó dolgot cselekszünk. Egy ilyen gesztus az egész napunkat boldoggá teheti.

A mai világban is vannak még csodák, ez egy megtörtént eset. A történet bejárta az internetet, sokan valódi hősnek tartják ezért a férfit!