Elhunyt Benke László, az ország „Laci bácsija”, világbajnok magyar mesterszakács!

70 éves korában elhunyt az ország Laci bácsija, világbajnok mesterszakács és mestercukrász.

A nevét mindenki ismeri, kicsik és nagyok egyaránt szerették a műsorát. Laci bácsi mindig mosolyogva, jókedvűen főzött, élmény volt nézni, ahogyan az egyszerű alapanyagokból is valódi csodát alkot! Aki szeret főzni, biztosan több műsorát is látta, hiszen sokat tanulhattunk tőle. A finom ételeket, ízléses tálalással koronázta meg és az elmaradhatatlan kedvességgel, ami lényéből áradt.

A mindig mosolygós Laci bácsi, Lajosmizsén született, 1948. augusztus 21-én. 1966-ban a Szabadság Szállóban hidegkonyhafőnök volt, később más nívós helyeken is dolgozott konyhafőnökként, valamint séfként. 1974-től a Gundel Károly Vendéglátóipari SzK és SzKI tanára volt 18 éven át. 1996-ban megkapta a Magyar Gasztronómiai Szövetség életműdíját. 2000-ben szakácskönyvet is kiadott. – írja a Wikipedia

A műsorait sokan szerették, hiszen mindig mosolygós, kedves volt, élmény volt nézni, ahogyan főzött. Az elkészült ételekről és a konyhai praktikákról mindig valami hasznos tudnivalót mondott a nézőknek, így minden műsorából tanulhattunk is.

Isten nyugtassa Laci bácsit!