Esztergom, Miskolc, és Szentendre is nemet mondott a szilveszteri tűzijátékra

Több város is úgy határozott, hogy szakít a szilveszteri tűzijáték hagyományával. Miskolc októberben megválasztott polgármestere, Veres Pál a múlt hét végén jelentette be a Facebookon, hogy az állatokra való tekintettel idén nem tart tűzijátékot az önkormányzat.

A politikus úgy fogalmazott, ezzel a döntéssel szeretnék elősegíteni, hogy a háziállatok ne töltsék félelemben az év utolsó napján, és hozzátette, véleménye szerint a petárdákra költött pénznek jobb helye is van. 

Miskolcon az idén is tűzijáték nélkül köszöntjük az új évet. Ezzel is hozzájárulva, hogy négylábú kedvenceink ne…

Közzétette: Veres Pál – 2019. december 29., vasárnap

Esztergomban már a múlt hónapban bejelentették, hogy tűzijáték nem lesz, helyette egy nagyszabású fényshowban gyönyörködhetnek majd a városi ünnepségre kilátogatók.

Szentendrén sem képzi a tűzijáték az ünnepi program részét. A városban utcabált tartanak majd, fényfestéssel és DJ-vel, viszont, mint fogalmaztak, a házi kedvencek számára a hangoskodás nem buli. A város hivatalos Facebook oldalán megjelent bejegyzésben arra kérik az embereket, hogy a petárdázás is maradjon el az idén a városban.

Szilveszteri utcabál a Fő téren! Lesz fényfestés, lesz DJ este 10-től hajnal 2-ig szuper zenékkel! Tűzijáték nem lesz,…

Közzétette: Szevi – Szentendre és Vidéke – 2019. december 27., péntek

Tavaly Tata volt az első magyar város, ahol betiltották a tűzijátékot, ott a vadludak védelme miatt döntöttek így. A tűzijáték és a petárdahasználat óriási problémát jelent az állatvédőknek a sok elcsatangoló, illetve megsérülő kutya miatt, éppen ezért hosszú ideje kérik már a petárdázás abbahagyását a lakosságtól.