A világ legszebb újévi dala, azaz a „HAPPY NEW YEAR”

December második fele az elcsendesedés, az elmúlt év eredményei összegzésének az ideje, ugyanakkor ezidőtájt tervezgetjük az elkövetkező, újévi vállalati partikat, a közelgő ünnephez kapcsolódó kellemes kötelességekeinket is. A városok utcáin minden nap egyre több újévi jellegű dologgal találkozhatunk: feldíszített fenyőfák, fényesebbnél fényesebb égősorok, meseszép kirakatok mindenütt.

Sokunk számára, szerte minden kontinensen, a legendás ABBA együttes dala, a „Happy New Year” már közel 40 éve elengedhetetlen tartozéka az újévi ünnepnek. Egyéként a híres svéd négyes közül az egyik tag, Benny Andersson ennek a dalnak a szerzője. Ő idén december 16-án lesz 73 éves.

Az ABBA a pop zene történetének egyik legsikeresebb együttese és Skandináviában messze a legnépszerűbb együttes. Az ABBA, azaz Agnetha Fältskog (ének), Björn Ulvaeus (ének, gitár), Benny Andersson (billentyűk, ének) és Anni-Frid Lyngstad (ének) valósággal berobbant a zenei világba, így a múlt század 70-es éveiben az egész Föld zenei listáinak élén álltak dalaik.

Az ABBA volt az első olyan csapat Európában, amely vezető helyet szerzett az összes angol nyelvű ország zenei listáján. A 70-es éveket sokan egyszerűen az ABBA-évtizednek hívják. Ennek a karizmatikus négyesnek minden nyilvános megjelenése nagy esemény volt, és az új lemezeik rendre slágerekké váltak. 1982 őszén a zenészek az együttes tizedik évfordulóját ünnepelték a «The First Ten Years» kislemezzel, azonban hamarosan a tagok mindegyike saját szólókarrierjébe kezdett.

Sokak számára az ABBA továbbra is egy ikon, mérföldkő a popzenében, minden szempontból meglepően profi, annak ellenére, hogy dalaik többsége meglepően egyszerű, sokszor szentimentális, egyszóval hűen tükrözi azt a kort, amelyre az együttes sok rajongója, mint saját fiatalságára gondol vissza.

Happy New Year! Boldog új évet! Kívánjuk, hogy olvasóinkat a siker megtalálja, hogy az elkövetkező év a szerencse és a siker éve legyen! Hogy több új élményben, élénk és színes eseményekben legyen részük, és életük kellemes legyen! Hogy a terveik időben megvalósuljanak! Ezenkívül sok és még több jóságot, egészséget, a szeretet, otthonosságot és nyugalmat kívánunk!