Ez a férfi egy 2 méter 74 centiméter hosszú harcsát fogott egy tóban!

A halóriás súlya 129 kg volt!

A legelvetemültebb horgászok horgára előbb vagy utóbb, de rákap egy szép méretű harcsa, de csak kevesen találkozhatnak az igazi szörnyetegekkel.

Hihetetlenül szerencsés volt a 37 éves német horgász, Benjamin Gründer. Az olaszországi Pó folyót mindig is a hihetetlen fogás jellemezte, hiszen minden más országnál nagyobbra nőnek itt a harcsák!

Gründer is elutazott tehát ide, a Pó folyóhoz, mert számos izgalmas videót nézett arról, hogy népszerű horgászok hogyan és mint képesek nagy harcsákat fogni ezen a vízen.

Amikor Gründernek végül kapása volt, érezte, hogy valami hatalmas hal akadt a horogra, mert nehéz volt húzni a zsákmányt, így először azt hitte, hogy a horog egy nagy víz alatti fatuskóba akadt. De hamarosan rájött, hogy ez nem fatörzs, hanem egy cápa méretű hal!

Gründer több mint 45 percig fárasztotta a harcsaóriást, amíg a halat végül sikerült kiemelnie. Ez a harcsa már nem is az életért, hanem a halálért küzdött. Végül képes volt a csónak fedélzetére húzni, ahol ráeszmélt, hogy nem hivatalos rekordot állított fel.

A harcsa hossza ugyanis 2,74 m volt, súlya pedig hihetetlen 129 kg!

A leső harcsa a világ egyik legnagyobb édesvízi hala. Ez a példány is valóságos óriás volt, hiszen olyan hosszú volt, mint az őt kifogó csónakja, és az uszonyai nagyobbak voltak, mint Gründer keze.

Mint ahogy sok horgásznak, akiket a hal kifogása motivál, Gründer sem akarta megölni a halat. A nem mindennapi fogás mérlegelése és dokumentálása után szabadon engedte a harcsát, hogy az éltető elemében tovább növekedhessen. A szerencsés horgász jutalma, a hatalmas élményen túl, egy szenzációs fényképsorozat a Pó folyó óriás harcsájáról.

Ez aztán valóban nagy és emlékezetes fogás volt!