Ezen csillagjegyek tagjaiból válnak a legjobb szülők

Az, hogy kiből válik jó szülő, számtalan dolgon múlik, így természetesen nem állítjuk, hogy azon csillagjegyek szülöttei, akik ezen a listán nem kaptak helyet, ne lehetnének kiváló édesanyák vagy édesapák. Tény azonban, hogy csillagjegyünk erősen befolyásolja személyiségünket, így azt is, hogy alapvetően mennyire áll hozzánk közel a szülői szerep. Most bemutatjuk a zodiákus azon jegyeit, akikhez a legjobban passzol a szülői szerep!

5. hely: Mérleg

Kiegyensúlyozott, nyugodt személyiséggel rendelkeznek. Szinte soha nem kiabálnak, nem gyermekeiken vezetik le a feszültségüket, mindig kompromisszumra törekednek. Ösztönösen érzik, hogy a gyereknek mikor van szüksége támogatásra, pátyolgatásra, és mikor kell teret engedniük, önálló cselekvésre biztatniuk őket.

4. hely: Bak

A Bakok számára kiemelten fontos, hogy megmaradjon az egyensúly a munka és a család között, ezért mindig szakítanak elegendő időt arra, hogy anyai-apai teendőiket ellássák. Rendkívül ambiciózusak, és ezt át tudják adni gyerekeiknek is. Kérés nélkül, önzetlenül támogatják szeretteiket, mellette senki sem érezheti egyedül magát. Olykor hajlamosak elveszni a mindennapi apróságok tengerében, ha többször nézik a “nagyobb képet”, a távlati célokat, még jobb szülő válhat belőlük.

3. hely: Halak

A képzeletbeli dobogó harmadik foka a Halaké. Kreativitásuknak és érzékenységüknek nagy hasznát veszik szülőként. Fontos számukra, hogy gyermeküknek sok mindent megmutassanak, főleg a művészeti területeken. Egy Halak szülő gyermeke jó eséllyel tapasztalatokat, élményeket szerez a zene, az irodalom, és a színház világában. Realitásérzékük ugyan hagy némi kívánnivalót maga után, de az a gyengédség és odaadás, ami bennük van, szinte eredendően jó szülőkké teszi őket.

2. hely: Rák

Lételemük a gondoskodás, sok Rák számára a legfontosabb életcél, hogy jó szülő váljon belőle. Mindig ott állnak gyermekük mellett, akit bármitől és bárkitől megvédenek, ha kell. Olykor túlféltik gyermekeiket, pedig mindenki számára fontos, hogy a saját hibáiból (is) tanulhasson. Ha nem viszik túlzásba a féltést és törődést, akkor kiváló anyukák-apukák lesznek.

1. hely: Bika

A lista első helye a Bikáké, akik egyszerre képesek biztonságot, megértést, jó hallgatóságot, és érzelmi stabilitást nyújtani gyermekeik számára, ami már-már garancia a sikerre. Fontos nekik, hogy gyermekük sokat mozogjon, ezért rengeteg időt töltenek a jó levegőn. A természet szeretetének átadását kiemelten fontosnak tartják, összességében az “ép testben ép lélek” szellemében nevelik gyermekeiket.