Félj a büszke embertől, mert sok bosszúságot okozhat…

A büszkeség elsősorban pszichés betegségek kialakulásához vezethet, mert a büszkeség elferdíti a valóságot, a büszkeség egy általad kialakított álomvilágba helyez.

Mert te azt hiszed, hogy fantasztikus vagy, nagyon szép vagy és elkeseredett vagy azért mert a többiek nem látják, hogy te milyen szép vagy. Ez egy probléma. Aztán a büszkeség haragot, bánatot okoz. Bánatos vagy mert a többiek nem látnak olyan fantasztikusnak amilyennek te hiszed magad. Aztán az egoizmus. Az egoizmus generálja az egyedüllétet mert az egoista ember azt akarja, hogy csak neki legyen mindene, mert hisz a saját butaságában. Mert megtarthat mindent magának, de az Isten úgy teremtette a világot, hogy megosszuk az örömünket, de ne csak azért, hogy kapjunk.

A büszke ember egy belső drámát él meg, eltitkolja a belső bánatát. Miért haragszik meg a büszke ember? Azért mert ő egy szomorúságot él meg, mert a többiek nem úgy néznek rá mint egy ikonra. Ezért ő nagyon mérges és gyanakvóvá válik. A büszke ember minden körülöttel évő emberre gyanakszik. Mindez csak belső dráma, a büszke ember csak akkor gyógyul ki ebből rögtön, ha rájön mi is a baj.

Gyors és egészséges vacsora 10 perc alatt! Kattints ide és nézd meg ezt a videóban. Olcsó és finom cukkini recept

A sajnálatraméltó ember miért jobb? Azért mert a valóságot éli meg, ő tudja hogy ki ő, nincs szüksége arra, hogy mások ezt alátámasszák, nincs szüksége arra, hogy csodálói legyenek. Ő tudja jól, hogy ki is ő, ő egy mentálisan és spirituálisan is egészséges ember. Ha a büszkeség útján mész csak a fájdalomhoz jutsz egész biztosan. Senki sem akar szenvedni. Ha nem akartok szenvedni akkor szaladjatok el a büszkeség elől, mert a büszkeség olyan mint egy nagy bűn. Isten szereti az alázatos és igaz embert.

Az alázat az önzetlenséghez vezet. Mi is az önzetlenség? Az amikor tudsz örülni más boldogságának, nem vagy irigy, nem vagy rosszindulatú mert mindez azt bizonyítja, hogy a szíved örül amikor a másik ember boldog. Örülj nekik is, örülj magadért is, tehát az önzetlen ember kapcsolatban van az Istennel, ezért kérek erre mindenkit. Gyertek legyünk önzetlenebbek, igazabbak, lássuk a valódi igazságot és legyen tiszta a szívünk!