Fenomenális ember, meglepő de ez a férfi a világ legkülönlegesebb hímzett képeit készíti!

Az indiai férfi, Arun Kumar Bajaj híres ember lett, mert egyedi hímzett képeket készít. Szinte hihetetlen, hogy egy férfi ilyesmire képes, egy varrógépet használva munkaeszközként.

Arun Kumar már gyerekkorában szerette a festészetet és mindig arról álmodott, hogy híres festő lesz belőle. Amikor 15 éves volt meghalt az édesapja és emiatt radikálisan megváltoztak a tervei, muszáj volt abbahagynia az iskolát azért, hogy a családja számára pénzt keressen.

Először szabóként kezdett el dolgozni ugyanúgy mint az édesapja, de a művészet iránti szenvedélye ismét fellángolt benne. Festék és ecset helyett tűt és cérnát használt és a varrógép segítségével csodás dolgokat készített. Mára az egyedi készítésű dolgai miatt az egész világon ismertté vált.

Több országban is készítenek még gobelin és hímzett kézimunkákat, de az ő munkái nagyon különlegesek.

Ő a következőket nyilatkozta, 23 éve dolgozom varrógéppel, 12 éves korom óta. Az apám szabó volt, de sajnos meghalt amikor én tizenéves voltam, ezért abba kellett hagynom az iskolát, hogy folytassam az apám munkáját a családom megélhetése miatt, de nekem sikerült egyesítenem a két művészetet. Az egyik leghíresebb munkája a Krisna képe amely 183 x 122 cm nagyságú. Ennek elkészítése Arun Kumarnak 3 évébe telt és kb. 2840 km cérnát használt fel.

Arun a következő mondattal fejezi be a beszélgetést, az én munkámban nincs helye tévedésnek, ha a tű átmegy a vásznon, én már nem tudom kiszedni.

Arun Kumar szabászattal foglalkozik, az Adalat piacon Patiala városban észak Indiában, de sikerül időt szakítania erre a szokatlan művészetre is. A közösségi oldalon betekintést enged a munkájába.