Fogyni akarsz? Akkor az este a legjobb alkalom az evésre egy profi fitnesz szakértő szerint!

Tényleg nem szabad este enni, ha fogyni akarunk? Tim Ernst fitnesz szakértő szerint az esti evés a legjobb, ha szeretnénk fogyni. Tim szerint csak egy hiedelem, hogy az esti evés hizlal. Több kutatás is bizonyítja, hogy az esti evés nem hizlal. Lefekvés előtt szénhidrátot érdemes fogyasztani, így kalóriát égetünk és izomzatot építhetünk.

Kutatások igazolják Tim állítását, ha fogyni akarsz, este egyél szénhidrátot!

Az első teszt folyamán 10 személyt vizsgáltak. Az volt az elvárás, hogy a napi kalóriabevitelük 70%-át fogyasszák csak el. A kísérlet lényege az volt, hogy a résztvevők felének napközben, míg a másik felének a nap második felében kellett étkeznie. Azok akik este étkeztek, többet fogytak mint azok akik a nap első felében. Akik este nem ettek 30%-al több izomtömeget vesztettek a diéta folyamán, mint az előző csoport.

A másik kutatás fél évig tartott, a résztvevők csak napi 1500 kalóriát fogyaszthattak. A résztvevők fele nappal kellett egyen, míg a másik felének este kellett ennie. A kutatás bebizonyította, hogy akik este étkeztek többet fogytak mint azok akik nappal étkeztek, ráadásul az egészségi állapotuk is javult. Az inzulinszintjük is jobb lett és a jóllakottságérzetük is meg volt, így nem szenvedtek a diéta folyamán.

Az egyik legérdekesebb kutatás alapja az volt, hogy este kellett szénhidrátot fogyasztani. A kutatók szerint, a hormonműködés is javul tőle. Akik követik a diétát, napközben alig éhesek, ettől felgyorsul a fogyás.

A kutatók egy másik kísérlet folyamán azt is észrevették, hogy az esti szénhidrátfogyasztás nem csak a fogyókúrát segíti elő, de az egészségnek is jót tesz. Napközben érdemes fehérjéket fogyasztani, mert ha este esszük, az károsabb.

A videóban Tim arról beszél, hogy este kell szénhidrátot enni, ha az ember fogyni akar és közben növelni szeretné az izomzatát: