Gyermek gumicsizmák az esős napokra – Ajánlatok áttekintése

gyerek gumicsizmák
Gyerek gumicsizmák

Kötelező darab a gumicsizma a gyerekek számára, hiszen mindig képesek találni egy pocsolyát…

Egy szülőnek sem kell bemutatni, hogy a gyerekek mennyire szeretnek játszani. Különösen akkor, ha ezt egy tócsa kellős közepén, a sárban ülve, de legalábbis valami nagyon sáros helyen megoldható. A gumicsizma gyerek változata igazi áldás az esős napokon, aminek megismerésére érdemes néhány percet szánni.

 A gumicsizma egy praktikus viselet, ami vízhatlan, így szárazon tartja a lábat.

Nagy utat tett meg a gumicsizma, míg a mai helyére került a divatban. Ez persze a gyereket a legkevésbé sem izgatja, nekik többnyire az a lényeg, hogy kényelmes cipőben szaladgálhassanak a legrosszabb időjárási körülmények között is. A szülőknek pedig égnek áll ettől a haja, így igazán lelkes fogadtatásban részesültek a gyerekeknek szánt gumicsizmák, amikor megjelentek az üzletekben.

Hogyan válasszuk ki a legmegfelelőbbet?

A legfontosabb dolog, amire a gyereknek gumicsizmáknál ügyelni kell: a méret. Mivel a gumicsizma gyerek méretben is azt a funkciót tölti be, amit a felnőtteknél, azaz megóvja a lábat a víztől, fontos a kényelem. Hidegebb napokon a gyerekek vastagabb zoknit viselnek, így amikor a méretet választjuk, ezt is bele kell kalkulálni. Legalább 1 centiméteres hely maradjon a  lábfejnek a mozgáshoz.

Nem szabad elfelejteni, hogy nem egy légáteresztő, jól szellőző anyagról van szó a gumi esetében, így fontos a zokni viselése minden esetben. Akadnak bélelt változatok is, amik a késő őszi időben nagyszerűen teljesítenek, ezeket bátran választhatjuk a kisebbek számára. Tartsuk azt is szem előtt, hogy az egészen kicsi gyerekeknek készülnek olyan modellek, amik fülekkel vannak ellátva, így könnyeben lehet őket fel- és levenni. Nagyobb elázásra készülvén érdemes mérlegelni egy olyan típus beszerzését, aminek húzózáras kiegészítője van a szár tetején, hogy nehogy felülről ázzon be a gyerekek lába. Típusból tehát akad bőven, a  színekről és a mintákról még nem is beszéltünk. A legfontosabb viszont, hogy a megfelelő méretű csizma kellően rugalmas legyen, hogy a játék, séta, kirándulás közben kényelmesen mozoghasson benne a viselője.

Nem mindegy, mi kerül a lábra

Ugyan a gyerekek még többnyire nem rendelkeznek kiforrott stílussal, abban általában biztosak – legalább néhány percig –, hogy mit szeretnének. Ha pedig szülőként szeretnénk rájuk adni egy a nadrágjukon kívül viselendő, illetve harisnyával hordandó gyerek gumicsizmát, amit mindenki kiválóan megfigyelhet, akkor biztosak lehetünk benne, hogy akármilyet nem lesznek hajlandóak felvenni. Szerencsére ma már olyan bőséges kínálattal találkozhatunk, hogy szinte képtelenség nem megtalálni a megfelelő darabot. Elég csak egy pillantást vetnünk a CCC online üzleteinek ajánlataira, és láthatjuk a számos különböző színű és formájú gumicsizmát gyerekekre szabva. Személyesen is meggyőződhetünk a választékról, ahol az unikornisos, dinoszauruszos és szuperhősös gumicsizmák között válogathatunk.

A szülő választ?

Amíg a szülők elsődleges szempontja, hogy a gyerekek lába ne legyen nedves, valamint hogy a ruhájuk ne legyen piszkos, addig a másik oldalról kicsit másként néz ki a helyzet. Gyerekként az elsődleges szempont, hogy minél látványosabb, színesebb, mintásabb, kedvenc mesehősösebb legyen a gumicsizma, és azt lehetőség szerint ne kelljen levenni egész nap. A pocsolyaugró bajnokok könnyen meggyőzhetőek a csizma viseléséről tehát, ha az adott lábbeliben szabadon szaladgálhatnak, és kellően feltűnően mutatnak.