Hogyan gondozd a karácsonyi kaktuszt, hogy rengeteg virágja legyen?

A karácsonyi kaktusz népszerű növény, azonban előfordulhat, hogy nem virágzik. Most megmutatjuk, hogyan kell gondozni, hogy csodás virágaival tegye szebbé a lakásodat.

Hogyan kell gondozni?

A karácsonyi kaktusz gondozása folyamán az egyik legfontosabb tényező, hogy hónapokon keresztül hagyd ugyanazon a helyen, mert csak akkor virágzik. Ezért is nevezik sokan „Ne zavarj virágnak”. Az öntözésre szüksége van, viszont csak módjával. Akkor kell meglocsolni, amikor a föld teljesen száraznak tűnik. Csak kevés vizet önts a földre.

A növénynek sok fényre van szüksége, azonban nem szereti a nagy meleget. Ahhoz, hogy virágozzon, 20 foknál alacsonyabb hőmérsékletű helyen tartsd. Akár az erkélyen is tarthatod, de mikor kiválasztod a helyét, ne feledd, hogy nem érdemes később arrébb tenni.

Ettől biztosan kivirágzik:

Ha a karácsonyi kaktusz nem akar virágozni, néhány napig ne öntözd. Nem baj, ha a föld teljesen száraz, ettől regenerálódik. Majd öntözd meg és takard le 2 napon át, 14 órára, hogy legalább ennyi időt árnyékban töltsön. A rügyezést követően nagyjából 10 -12 hétre van szüksége, hogy kivirágozzon. Amikor elhullajtja a virágait, elegendő ha csak hetente kétszer öntözöd.