Ahhoz, hogy a lakásunk falai különleges és eredeti módon legyenek kifestve, nincs szükségünk sok pénzre. Néha az is elég, ha ismerünk néhány trükköt ahhoz, hogy a falaink különlegesek legyenek. Ma bemutatunk néhány ezzel kapcsolatos technikát, hogy a lakásotok szép és kényelmes legyen.

Eredeti ötletek falfestéshez

 1. Festőhengerrel való festés

Ha azt szeretnénk, hogy egy szép minta díszítse a falainkat, akkor ezt egy festőhenger segítségével a legkönnyebb elérni. Mielőtt nekifogunk a falfestésnek, gyakoroljunk egy kicsit egy kartonpapíron.

2. Szivacs használata

Használjunk szivacsot a festéshez, ha egy különleges lenyomatú mintát szeretnénk. Először fessük le a falat a megszokott módon, majd hagyjuk száradni néhány órát. Mártsuk a szivacsot más színű festékbe, a festék többletet csepegtessük rá egy papírra, majd kezdjük el a falra nyomkodni óvatosan a szivacsot.

3. Csíkok

A falra festett csíkok lehetnek vízszintesek vagy függőlegesek, ezeket a csíkokat egy vastag ecset, vagy egy szélesebb kefe segítségével készíthetjük el, csak arra kell odafigyelnünk, hogy a kefében lévő szálak elég hosszúak legyenek. Mártsuk bele a kefét a festékbe, majd húzzunk csíkokat vele és hagyjuk megszáradni. A fal különleges mintázatú lesz.

4. Fa mintázatú fal

Ennek a mintának az elkészítéséhez festékboltban vásárolhatunk különböző eszközöket, amelyek nem kerülnek sok pénzbe. Először fessük le a falat egy alap színre, majd amikor megszáradt, a mintához szükséges szerszámra tegyük rá a megfelelő színű festéket és mintázzuk be a falt.

5. Festés sablonnal

Egyedi mintázatú sablonokat készíthetünk, mindössze egy darab kartonra és egy általunk kiválasztott rajzra lesz szükségünk. Ilyen módon kifesthetjük a fal bizonyos részeit vagy ha úgy tetszik, az egész falat is.

6. Ragasztószalag

A geometriai formákat el tudjuk készíteni ragasztószalagot használva. Először fessük le a falat, majd tegyük rá az általunk kiválasztott ragasztószalag mintát.

Elképesztő, hogy milyen különleges mintákat készíthetünk ilyen könnyű módszerekkel, mindenkinek jó munkát kívánunk, álmai falának lefestéséhez.

Mit főzzek holnap? Recept ötletek tőletek »»»

Hozzászólások, vélemények:Még több hasonló cikk: