Hogyan tedd különlegessé az unalmas falakat? 6 remek tippet mutatunk!

Ahhoz, hogy a lakásunk falai különleges és eredeti módon legyenek kifestve, nincs szükségünk sok pénzre. Néha az is elég, ha ismerünk néhány trükköt ahhoz, hogy a falaink különlegesek legyenek. Ma bemutatunk néhány ezzel kapcsolatos technikát, hogy a lakásotok szép és kényelmes legyen.

Eredeti ötletek falfestéshez

 1. Festőhengerrel való festés

Ha azt szeretnénk, hogy egy szép minta díszítse a falainkat, akkor ezt egy festőhenger segítségével a legkönnyebb elérni. Mielőtt nekifogunk a falfestésnek, gyakoroljunk egy kicsit egy kartonpapíron.

2. Szivacs használata

Használjunk szivacsot a festéshez, ha egy különleges lenyomatú mintát szeretnénk. Először fessük le a falat a megszokott módon, majd hagyjuk száradni néhány órát. Mártsuk a szivacsot más színű festékbe, a festék többletet csepegtessük rá egy papírra, majd kezdjük el a falra nyomkodni óvatosan a szivacsot.

3. Csíkok

A falra festett csíkok lehetnek vízszintesek vagy függőlegesek, ezeket a csíkokat egy vastag ecset, vagy egy szélesebb kefe segítségével készíthetjük el, csak arra kell odafigyelnünk, hogy a kefében lévő szálak elég hosszúak legyenek. Mártsuk bele a kefét a festékbe, majd húzzunk csíkokat vele és hagyjuk megszáradni. A fal különleges mintázatú lesz.

4. Fa mintázatú fal

Ennek a mintának az elkészítéséhez festékboltban vásárolhatunk különböző eszközöket, amelyek nem kerülnek sok pénzbe. Először fessük le a falat egy alap színre, majd amikor megszáradt, a mintához szükséges szerszámra tegyük rá a megfelelő színű festéket és mintázzuk be a falt.

5. Festés sablonnal

Egyedi mintázatú sablonokat készíthetünk, mindössze egy darab kartonra és egy általunk kiválasztott rajzra lesz szükségünk. Ilyen módon kifesthetjük a fal bizonyos részeit vagy ha úgy tetszik, az egész falat is.

6. Ragasztószalag

A geometriai formákat el tudjuk készíteni ragasztószalagot használva. Először fessük le a falat, majd tegyük rá az általunk kiválasztott ragasztószalag mintát.

Elképesztő, hogy milyen különleges mintákat készíthetünk ilyen könnyű módszerekkel, mindenkinek jó munkát kívánunk, álmai falának lefestéséhez.