Holdfogyatkozás és szerelem: így hat a telihold a szenvedélyre

telihold
telihold

Szerelem, szenvedély! Nem csak a latin telenovellákban létezik! A mérsékelt éghajlaton is fellángolhatnak az érzelmek! Bár más a vérmérsékletünk, a szíve mindenkinek ugyanott van, s az univerzum energiái elől senki nem bújhat el! Nézzük, milyen hatásoknak lesz kitéve lelkivilágunk Telihold idején! Mikor várható szenvedély-dagály, s mikor apad el mindennemű érzelem? Az EZO TV-vel utánajártunk a válaszoknak!

Telihold idején mindenki duzzad az energiától! 

Ahogy a Hold fénye, úgy a mi erőnk is ekkor a legteljesebb. Az élet minden területén, de főleg a párkapcsolatokat illetően kell megtanulnunk óvatosan kezelni ezt az energiatöbbletet! Két ember egymásra találása egy csoda. Mindenki életében a szerelem megtapasztalása egyedülálló, semmihez nem fogható élmény. Az igaz szerelem a rózsaszín köd elillanása után is színes és csak még fényesebben ragyog.

Tökéletes kapcsolat nincs, csupán éppen megfelelő. Egy párkapcsolat nem statikus, hanem dinamikus egyensúlyi állapot, melyet a felek közötti interakciók éltetnek és táplálnak. Sose arra vágyjunk, hogy vita- és nézeteltérés mentes kapcsolatra leljünk! Inkább egy olyan partnert keressünk, akivel lehet érdemben beszélgetni, témákat értelmesen megvitatni, ezzel is biztosítva a folyamatos lelki fejlődést.

A Telihold energiamaximumával óvatosan kell bánni!

Ilyenkor szenvedélyesebbek, szókimondóbbak vagyunk, ugyanakkor hajlamosabbak is meggondolatlanul cselekedni. Könnyebben csábulunk el, tehetünk olyan dolgokat, amiket “fáradtabban” (értsd: energiával kevésbé túlfűtötten) nem tennénk meg.

A fent leírtak alapján elismerhetjük, hogy az igaz szerelmet meg kell becsülni! Egy kaland kedvéért nem érdemes hagyni magunkat tovasodorni a szenvedélycunami által. Ha párkapcsolatban élünk, s úgy érezzük, még több szenvedélyre, kalandra van szükségünk, jelezzük ezt párunk felé. Lehet, Ő is erre vágyik, csak nem merte eddig jelezni felénk. A szinglik is óvatosan kezeljék a Telihold idején felerősödő érzelmeket! Mindenki a saját tetteiért felelős! Egy-egy elhamarkodott döntés a szenvedélyesség jegyében, gyökeresen változtathatja meg életünket. 

A szerelem tiszta, nemes érzés, melyet a szenvedélyesség tesz izgalmas kalanddá. Mindkettő fontos. Amire figyeljünk: mielőtt ösztönösen cselekednénk, vizsgáljuk felül szándékainkat!   

Viták ideje

Telihold idején mindenki érzi az erőt, hogy kiálljon magáért. Ezért könnyebben keveredünk vitába, hevesebben reagálunk. Mindenki a maga igaza mellett érvel, és senki nem enged.

Párkapcsolatunk védelmében kerekedjünk felül tudatosan a Telihold túláradó energiáin! A kérdéses témák megvitatását halasszuk el. A múltból feltörő sérelmek tisztázását hagyjuk egyelőre nyitva, s térjünk vissza rájuk Újhold idején. A nagy baráti összejövetelek helyett töltsük ezeket a napokat párunkkal kettesben. Mélyítsük el a kapcsolatot; tervezzünk, ötleteljünk, de ne döntsünk még nagy dolgokat illetően! Bánjunk óvatosan a kifejezésekkel, ugyanakkor fontos az őszinteség is. A félreértések elkerülése végett igyekezzünk nyitottnak maradni, s ne azt halljuk ki párunk szavaiból, amit feltétlen hallani szeretnénk, hanem koncentráljuk a valódi üzenet megértésére! Kérdezzünk vissza; ha kell építsük le picit az egot; legyünk mi, akik engedünk. Pár nap múlva párunk is meg fogja köszönni ezt nekünk.

Ahogy fogyásba kezd a Hold, a mi energiaszintünk is normalizálódásnak indul. Ismét kezdünk józanul gondolkodni, s higgadtan reagálni. Lassan előkerülhetnek a súlyosabb kérdések is, és nekiláthatunk előkészíteni a terepet a tényleges cselekedetekhez, amihez az energiát az Újhold hozza meg számunkra. Szerelem, szenvedély: az élet fűszerei! Ízesítsünk velük bátran, de ésszel! A “túlborsozott” kapcsolat is menthető, de időt és energiát spórolhatunk meg egy kevéske józansággal!