Így készítsd el a saját Álomtáblád!

Fotó: pixabay

Mindenki álmodik a jövőjéről. A saját álom táblád segítségével neked is sikerülhet sokkal könnyebben vizualizálnod a céljaid. Az Álom tábla egy olyan vizuális eszköz, amely útmutatóként szolgálhat a jövőbeli terveidhez,céljaidhoz. Egyesek úgy vélik, hogy egy álomtábla aktiválja a vonzás törvényét, amely kimondja, hogy képes vagy programozni a gondolataidat, hogy ténylegesen bevonzd azokat a dolgokat és helyzeteket az életedbe, amelyekre vágysz.

A saját álom táblád elkészítése egy esély lehet arra, hogy feltárd a saját céljaid és álmaid valamint gyakorolhatod a kreativitásod is.

  1. Döntsd el, hogy mi a tábla célja!

Általában egy álomtábla tele van képekkel arról, hogy ki akarsz lenni vagy mit képzeltél el a jövőre nézve. Ez magában foglalhatja, hogy hol szeretnél élni, milyen házat szeretnél, hogyan szeretnéd javítani a testalkatod, vagy hol szeretnél nyaralni. Úgy tervezd meg, hogy a vágyott jövőképed mutassa.

2. Vásárolj parafa táblát!

Ezt szinte bármely papírboltban vagy hobbi-dekor boltban beszerezheted. Döntsd el, hogy szeretnél-e hátteret és ha igen milyet. Ne felejtsd el meghatározni a tábla méretét is. Olyan méretűt választhatsz, amilyet csak akarsz. Megtervezheted minden vágyad egy nagy táblára, de akár dönthetsz úgy is, hogy élet területenként külön táblát készítesz.

3. Gyűjts képeket magazinokból vagy az internetről!

A legegyszerűbb módja annak, hogy képeket szerezz, ha kivágod őket a magazinokból, vagy letöltöd őket az internetről.  Ha lehetőséged van mindenképpen színes képeket válassz. Olyan képet válasz, amely teljesen passzol a te jövőbeli elképzeléseidhez.
Ezek lehetnek emberek, helyek vagy dolgok. Ne feledd, hogy nincs jó vagy rossz kép egy álomtáblára!

4. Keress inspiráló idézeteket is!

Bár nem szükséges idézeteket használni, a legtöbben hasznosnak találják az idézeteket, amelyek hozzád szólnak és képesek motiválni, inspirálni téged.  Ha gondolod, az idézeteket egy megfelelő képhez is társíthatod.

5. Használj csecsebecséket is!

Egy álomtáblán nem csak képek, idézetek lehetnek, de használhatsz olyan különleges tárgyakat, amelyek boldog, pozitív érzéseket váltanak ki belőled. Ez lehet ékszer, amelyet már nem viselsz, toll, alátét, mandala, talizmán stb.

Hogyan használd az álomtáblád ha már elkészültél?

6. Tarts az álomtáblád látható helyen!

Ajánlott, ha olyan helyen tartod az álomtáblád, ahol minden este vagy akár reggel tudsz szánni rá időt, hogy újra vizualizáld és megerősítsd a jövőbeli céljaid. Sőt, a legjobb,ha a kész álomtábládról tartasz egy képet a telefonodon is, és ha bármikor úgy érzed, hogy motivációra van szükséged, vagy hogy kiestél a jelenből, akkor összpontosíthatsz újra és visszatérhetsz a fontos dolgokhoz.

7. Hagy üres helyet az álomtábládon!

Ez az üres hely fog szolgálni arra, hogy az álmaid növekedhessenek és fejlődhessenek. Ez az üres hely jól fog jönni, ha további képeket,idézeteket vagy apró dolgokat szeretnél még hozzáadni, anélkül, hogy új táblát készítenél.

8. Higgy az álomtábla erejében!

Nagyon fontos dolog. Az álomtábla, ahogy említettem, az álmaid és céljaid vizualizálásának egyik módja és a vizualizáció bizonyult az egyik leghatalmasabb mentális gyakorlatnak, amit tehetsz.

Life Advisor

További írásaimat a pozitivitás és motiváció forrásáról, inspirációval és működő tanácsokkal lifeadvisor.blog.hu weboldalon olvashatod. Csatlakozz Facebook oldalunkhoz is!

Annak érdekében, hogy ne maradj le semmiről, hogy láthasd a legújabb posztjainkat, idézeteinket, videóinkat…